Het nieuwe specialisme AGZ van kracht

  • 12 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Het is zover, het nieuwe specialisme Algemene Gezondheidszorg (AGZ) is officieel ingevoerd! Afgelopen week is er hard gewerkt aan de allerlaatste punten, de omzetting is nu officieel afgerond. Alle verpleegkundig specialisten acute en intensieve zorg zijn omgezet naar het nieuwe specialisme AGZ. Verpleegkundig specialisten chronische en preventieve zorg kunnen sinds 31 december 2020 hun omzetting aanvragen.

Het aanvragen van de omzetting naar het nieuwe specialisme AGZ is sinds 31 december mogelijk. Verpleegkundig specialisten die momenteel nog geregistreerd staan in de specialismen chronische zorg en preventieve zorg kunnen, na afronding van het aanvullend scholingsprogramma, omzetting van registratie aanvragen via onderstaande knop.

Zodra je aanvraag is ingediend zal deze binnen vijf werkdagen in behandeling worden genomen.

Aanvragen omzetting registratie naar AGZ

Evaluatie omzetting AGZ

De meeste verpleegkundig specialisten acuut en intensief hebben hem al ontvangen: de bevestigingsmail van hun omzetting naar het nieuwe specialisme. In deze bevestigingsmail vind je ook een link naar een korte evaluatie. De RSV vraagt in deze evaluatie hoe je de communicatie rondom de omzetting en de omzetting zelf hebt ervaren. Graag nodigen we je uit om deze evaluatie in te vullen.

Feestelijke start van het nieuwe specialisme

Al eerder informeerden we je over de feestelijke start van het nieuwe specialisme met de webinar ‘Feestelijke start nieuw specialisme AGZ!’. Een leuk programma, georganiseerd door het CSV en V&VN VS, waarin wordt teruggeblikt op de totstandkoming van het nieuwe specialisme AGZ, dat officieel zal worden overgedragen aan de beroepsgroep. Ook is er ruimte voor discussie en gesprekken over het nieuwe specialisme.

De webinar zal plaatsvinden op donderdagavond 14 januari van 19:00 tot 20:30 uur en is geheel gratis. Bekijk hier het volledige programma en meld je aan. 
 Aanmelden kan tot uiterlijk 14 januari 12.00 uur.