Verplichte inschrijving in het opleidingsregister

Om na afronding van de MANP-opleiding wettelijk geregistreerd te kunnen worden als verpleegkundig specialist, moet je als vios gedurende de gehele opleiding in het opleidingsregister van de RSV hebben gestaan.

Je kunt je in het opleidingsregister inschrijven zodra zowel je zorginstelling als je beoogd praktijkopleider erkend zijn door de RSV. Verder heb je bij de inschrijving in het opleidingsregister de volgende gegevens nodig:

  • Je BIG-nummer;
  • De start- en verwachte einddatum van de opleiding;
  • Het specialisme waarin je zal worden opgeleid.

Verder zijn er nog meer zaken waar je als verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios) rekening mee dient te houden. Je leest er alles over in de brochure 'In opleiding tot verpleegkundig specialist’.
Ook is de beleidsregel omtrent de verplichte inschrijving in het opleidingsregister voor jou van belang.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op via 030 291 90 50.

Beëindiging opleiding

Afronding opleiding
Zodra je de opleiding tot verpleegkundig specialist hebt afgerond, dien je de inschrijving in het opleidingsregister te beëindigen en registratie aan te vragen als verpleegkundig specialist. Hoe je dit doet, lees je op de pagina Registratie.

Tussentijdse beëindiging opleiding
Ben je eerder gestopt met de MANP-opleiding? Geef de beëindiging dan door aan de RSV zodat ook je inschrijving in het opleidingsregister kan worden beëindigd. Als je dit niet doet, dan loopt je inschrijving door en dan zal deze ook worden gefactureerd.

Een beëindiging geef je in twee eenvoudige stappen door:

1. Stuur een e-mail naar registers@venvn.nl met hierin:

  • Je gegevens (zoals je relatienummer)
  • Het verzoek tot beëindiging van het opleidingsregister
  • De datum van stoppen opleiding

2. Log in op Mijn V&VN en open het opleidingsregister

  • Wijzig je opleidingsschema door een einddatum in te voeren
  • Sla je wijzigingen op en valideer het opleidingsschema