Iedere verpleegkundig specialist kan één keer per registratieperiode een steekproef aanvragen via Mijn V&VN. De Registratiecommissie controleert dan op verzoek per categorie (werkervaring, bij- en nascholing, intercollegiale toetsing en overige deskundigheidsbevorderende activiteiten) twee activiteiten. Het is mogelijk om in de aanvraag de Registratiecommissie te verzoeken om specifieke activiteiten te controleren.

Een steekproef heeft geen gevolgen voor de herregistratie-aanvraag, het is slechts bedoeld om tussentijds te toetsen of de reeds opgevoerde activiteiten in orde zijn.

Indienen aanvraag

Je kunt een aanvraag indienen door in te loggen op Mijn V&VN en vervolgens te klikken op ‘Mijn registers’. Klik vervolgens op de rode knop ‘Meer ->>’.Je ziet nu het volgende scherm:Je kunt vervolgens naar beneden scrollen en onder de kop ‘Registratieperioden en steekproef’ klikken op het pijltje naar beneden, waar je kunt kiezen voor ‘Steekproef aanvragen’:Het aanvraagformulier zal zich nu openen. In de aanvraag is er mogelijkheid om de Registratiecommissie te verzoeken om specifieke activiteiten te controleren. Na het indienen van de aanvraag zal de steekproef worden uitgevoerd en ontvang je binnen twee weken de uitkomsten per e-mail.