Column Ingrid Staal

  • 22 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

“Ik weet nog goed het moment dat Mark Rutte, onze minister president, de lock down aankondigde en dat ik dacht: dit gaat echt impact hebben op gezinnen! Het ging allemaal zo snel, die coronacrisis, de ene maatregel volgde op de andere, het land ging steeds meer op slot. En toen gingen de scholen dicht. De coronacrisis, met alle maatregelen van dien, is al een hele uitdaging voor iedereen en dus ook voor jeugdigen en ouders, maar als de structuur van school ook nog wegvalt en kinderen thuis komen te zitten, dat gaat nog eens zoveel meer vragen van ouders.“

Ingrid Staal is één van de deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma LMNR 2.0. Zij werkt als adviseur innovatie en academisering bij GGD Zeeland. In haar blog vertelt ze hoe de inzet van de 'Balansmeter' een stukje inzicht geeft in de thuissituatie van kinderen tijdens de coronacrisis. Lees hier de gehele column. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)