V&VN Maatschappij en Gezondheid

V&VN Maatschappij en Gezondheid (M&G) zet zich in voor wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundigen openbare gezondheidszorg (OGZ) en dementieverpleegkundigen. Deze verpleegkundigen werken midden in de samenleving met mensen thuis, in de wijk, op school, op het werk.

Wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, OGZ- verpleegkundigen en dementieverpleegkundigen werken samen in vakgroepen. De vakgroepen functioneren zelfstandig, hebben eigen vakinhoudelijke activiteiten en zijn de landelijke vertegenwoordiger en spreekbuis van hun achterban naar buiten toe. 

Wijkverpleging_infuus_3

Snel naar:

Wijkverpleegkundigen

De vakgroep Wijkverpleegkundigen vertegenwoordigt wijkverpleegkundigen uit alle regio’s en verschillende organisaties in het land. De vakgroep heeft als missie dat het expertisegebied van de wijkverpleegkundige de leidraad vormt voor de functie-uitoefening van de beroepsgroep.

Jeugdverpleegkundigen

Alle jeugdverpleegkundigen die lid zijn van V&VN vormen samen V&VN jeugdverpleegkundigen. We zijn binnen de vereniging een plek waar je andere jeugdverpleegkundigen kan ontmoeten die van hun vak houden en waar je samen activiteiten op kan pakken.

Dementieverpleegkundigen

De dementieverpleegkundige biedt cliënten en hun cliëntsysteem ondersteuning, begeleiding en behandeling. Hierbij staat de hulpvraag van de cliënt en mantelzorger centraal. Daarnaast is de dementieverpleegkundige coördinator van welzijn, behandeling en zorg en ook langdurig beschikbaar en deskundig op het gebied van dementie, de gevolgen ervan en de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling.

Infectieziekten

De vakgroep Infectieziekten bestaat uit verpleegkundigen die werkzaam zijn in de infectieziektebestrijding. Ze houden zich bezig met het voorkomen en bestrijden van infectieziekten en spelen een belangrijke rol in zowel de uitvoering als de beleidsontwikkeling hiervan.

Tuberculose

De vakgroep tuberculose is een vertegenwoordiging van verpleegkundigen die werkzaam zijn in de tuberculosebestrijding. De Vakgroep initieert ontwikkelingen in de beroepsgroep en vertegenwoordigt de belangen van de beroepsgroep bij diverse landelijke bijeenkomsten.

Seksuele gezondheidszorg
V VN M G NR4 2021 COVER
  • Afdelingen
  • Maatschappij en Gezondheid

Tijdschrift Maatschappij & Gezondheid

Hét vaktijdschrift dat zich exclusief richt op verpleegkundigen in de maatschappelijke gezondheidszorg. Maatschappij & Gezondheid verschijnt 4x per jaar en is gratis voor leden van V&VN Verpleegkundigen M&G. Organisaties kunnen een instellingsabonnement aanvragen, stuur een mailtje naar mgz@venvn.nl.

Word lid van V&VN Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid

Verbind je aan dé beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in de Maatschappelijke Gezondheidszorg.

De voordelen van het lidmaatschap:

  • Werk mee aan de toekomst van de beroepsorganisatie
  • Gratis Tijdschrift M&G (4x per jaar)
  • Nieuwsbrieven van V&VN Verpleegkundigen M&G
  • Korting op nascholing, congressen, symposia georganiseerd door V&VN Verpleegkundigen M&G
Word Lid

Contact

V&VN Maatschappij en Gezondheid info

V&VN Maatschappij en Gezondheid volgen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!