V&VN Verzorgenden

Het beroep van verzorgende is waardevol en absoluut onmisbaar voor de gezondheidszorg. De afdeling V&VN Verzorgenden komt op voor jouw belangen, zorgt ervoor dat jouw stem gehoord wordt door naar je te luisteren en biedt goede scholing, zodat je bijblijft in jouw vakgebied.

MV181204 Venvn Beeldbank Wijkverpleging T0I6017

De kracht van de afdeling V&VN Verzorgenden is dat je in verbinding staat met je collega’s, steun krijgt, kennis kunt uitwisselen en inspiratie opdoet. Zo houd je plezier in je werk en blijf je trots op je vak.

Interessante thema’s

Het bacteriebekje en de noodzaak van hygiënisch werken

Steeds vaker zijn bacteriën resistent voor antibiotica. Hierdoor zijn infecties, zoals een blaasontsteking, niet goed of slecht te behandelen. Meer aandacht voor hygiënisch werken kan de verspreiding van resistente bacteriën tegen gaan. Belangrijk want het probleem van antibioticaresistentie in de zorg wordt alsmaar groter.

Omgaan met tijd

Tijdsdruk leidt nogal eens tot haastig werken, met kwaliteitsverlies voor de cliënt en toenemende stress bij jou als gevolg. Vaak ga je minder efficiënt werken, je maakt meer fouten en verliest zo nog meer tijd. Met de Tijdsdrukmeter kun je kijken hoeveel last je hebt van tijdsdruk.

Luid en duidelijk: de Stem van verzorgenden!

Thema was ‘De stem van de verzorgende’. En die werd gehoord. Zowel op het podium, als in de zaal. waar de acteurs van het ‘Stem-bureau’ (voor veel verzorgenden ook herkenbaar als de ‘broeders’ van de ParticipatieKliniek) letterlijk rondrenden met microfoons om zoveel mogelijk voorbeelden en opmerkingen van verzorgenden op te halen.

Goede gegevens voor goede zorg

Om jouw client dagelijks goede zorg te kunnen geven verzamel je dag in dag uit gegevens. Hoewel deze gegevens ontzettend belangrijk zijn voor goede zorg, gaat het delen van deze gegevens met elkaar helaas nog lang niet altijd soepel. In 2026 is het de bedoeling dat we allemaal elektronisch gegevens gaan uitwisselen, zonder overtypen. Wat weet jij al van deze manier van elektronische overdracht? En wat gebeurt er al in jouw organisatie om je hier op voor te bereiden?

Word lid van V&VN en meld je aan voor de afdeling V&VN Verzorgenden. Met jouw lidmaatschap laten we jouw stem horen!

Alle voordelen van het V&VN lidmaatschap:

  • Dé vereniging die opkomt voor jouw belangen
  • Kennis delen met collega’s
  • Toegang tot online V&VN Academie
  • Gratis registreren in het Kwaliteitsregister
  • 4x per jaar het V&VN Magazine
Aanvullend lidmaatschap

Contact

V&VN Verzorgenden info

V&VN Verzorgenden volgen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)