V&VN Reumatologie

Welkom

Bestuur 2019

V&VN Reumatologie is dé beroepsvereniging voor (specialistisch) verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals die op het gebied van reumatologie actief zijn.
Reumatologie is voortdurend in ontwikkeling. V&VN is dan ook de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan verspreiding van vakkennis binnen de beroepsgroep.
Op deze website vind je informatie over de verschillende activiteiten van de afdeling zoals bijscholingen/symposia en andere bijeenkomsten.
Heb je vragen, wil je iets weten of melden? Stuur dan gerust een e-mail.

Met vriendelijke groeten,

Laura van den Brink
(voorzitter)

Uitgelicht!

ReumaNederland: onderzoeken L-EXTRA en L-EXSPA

Het is zover: de twee onderzoeken naar langdurige oefentherapie (L-EXTRA en L-EXSPA) gaan van start en mensen kunnen zich officieel aanmelden. In deze onderzoeken wordt gekeken of langdurige oefentherapie een positief effect heeft bij mensen met ernstige RA en axiale SpA.

Vanaf 8 juli jl. kunnen mensen zich aanmelden voor deze onderzoeken, genaamd L-EXTRA (voor RA) en L-EXSPA (voor axiale SpA). Meer informatie over de onderzoeken en over het aanmelden staat op de website van ReumaNederland. Ken je iemand of ben je iemand die hiervoor mogelijk in aanmerking komt, verwijs hem of haar dan naar deze website. 

Samenwerking
De onderzoeken zijn opgezet in nauwe samenwerking met o.a. beroepsverenigingen (NVR, NHPR, KNGF, VvOCM), onderzoekers, ziekenhuizen (zoals LUMC, Sint Maartenskliniek, Maastricht UMC+ en Reade) en patiënten vertegenwoordigd door Stichting Axiale SpA Nederland en ReumaNederland.

Noodzakelijk bewijs
Wij, ReumaNederland, zijn blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt en deze onderzoeken nu echt van start kunnen gaan! Ons doel is om hiermee straks het noodzakelijke bewijs te hebben dat langdurige oefentherapie bij deze groep patiënten werkt en daarom opgenomen moet worden in het basispakket.

Contact

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.