Casemanagers Dementie

De casemanager dementie biedt cliënten en hun cliëntsysteem ondersteuning, begeleiding en behandeling. Hierbij staat de hulpvraag van de cliënt en mantelzorger centraal. Daarnaast is de dementieverpleegkundige coördinator van welzijn, behandeling en zorg en ook langdurig beschikbaar en deskundig op het gebied van dementie, de gevolgen ervan en de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling.

Hero Dementie

Deze vakgroep komt op voor de belangen van dementieverpleegkundigen en houdt zich bezig met inhoudelijke discussies over het vak van de dementieverpleegkundige door:

  • Ontwikkelen en onderhouden van het expertisegebied dementieverpleegkundige
  •  Advies en lobby over casemanagement dementie
  • Verzamelen en verspreiden van kennis over (casemanagement) dementie d.m.v. masterclasses
  • Adviseren in curriculumontwikkeling in opleidingen voor dementieverpleegkundigen
  • Participatie in het samenwerkingsproject Dementie en Actieplan Dementie VWS
  • Initiëren en stimuleren van onderzoek naar casemanagement dementie

Masterclass

Op 1 januari 2020 start de nieuwe wet Zorg en Dwang. Wat betekent deze wet voor werken in de wijk met mensen met dementie? Ga goed voorbereid 2020 in met onze masterclass over de nieuwe wet Zorg en Dwang!

Meld je hier aan

Word ook lid!

Met het aanvullende lidmaatschap van de afdeling V&VN Maatschappij en Gezondheid word je automatisch lid van de 7 vakgroepen, waaronder Dementie. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Casemanagers Dementie info

Casemanagers Dementie volgen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)