V&VN VAR

Welkom bij hét landelijk platform voor verpleegkundige en verzorgende adviesraden!

In het V&VN VAR Platform verenigen VAR-leden zich, om op landelijk niveau kennis en ervaring te delen over de positioneren en uitvoering van je rol als adviesraad binnen de eigen organisatie. Daarnaast zet het VAR-platform zich in om professioneel zeggenschap steviger te verankeren in de Nederlandse gezondheidszorg.

Het platform richt zich op kennisdeling en netwerken, onder andere, door middel van thema- en netwerkbijeenkomsten en online contacten via social media.

Daarnaast is het platform ervoor om perspectieven van VAR-leden uit de verschillende sectoren samen met landelijk beleid ten aanzien van professioneel zeggenschap en governance te verbeteren.

Leden van het platform zijn verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten die in de eigen organisatie onderdeel zijn van een adviesraad.

Wil jij je ook verbinden met andere VAR-leden? Sluit je dan aan bij het platform!

Dsrpsxkx4aamq9
VAR Platform

Kernteam

Het dagelijks bestuur wordt door een vast kernteam voor haar rekening genomen. Dit kernteam bestaat uit:

Pasfoto Marcel 2 (2)

Coördinator V&VN VAR Platform

Marcel Wagenaar: PAR lid Careyn

  • Wijkverpleegkundige  Careyn
     

Marcel Wagenaar | Linkedin

Silke

Coördinator V&VN VAR Platform

Silke Oosterveld: voorzitter VAR Bravis Ziekenhuis

  • Verpleegkundig specialist MANP

Silke Oosterveld | Linkedin

Ik ben Silke Oosterveld en sinds kort coördinator van het VAR platform van de V & VN. Ik werk als verpleegkundig specialist op de afdeling traumatologie van het Bravis Ziekenhuis en ben ik voorzitter van de VAR. Mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik in Zwitserland gedaan in 2003, tevens heb ik daar 2009 mijn Master of Nursing Science behaald. In 2011 ben ik naar Nederland verhuisd. Eerst heb ik gewerkt als Teamleider op cardiochirurgie in Breda, waar ik uiteindelijk ook de opleiding tot verpleegkundig specialist heb gevolgd. In 2018 dan de overstap naar het Bravis Ziekenhuis. Als coördinator van het VAR platform hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van verpleegkundige zeggenschap. Tot nu toe heb ik al veel geleerd tijdens de VAR netwerksessies, over hoe verpleegkundige leiderschap vorm gegeven kan worden in diverse instellingen.

Laura de Kok

  • Laura de Kok

Boek VAR

Boek Gelre ziekenhuis


In Gelre Ziekenhuizen heeft de VAR samen met de RvB gewerkt aan een boek over de verpleegkundigen in de organisatie. In dit boek vertellen verpleegkundigen waarom ze voor het vak gekozen hebben en wat hun drijfveren zijn. Ook delen ze verhalen over patiënten die ze zijn bijgebleven. Een mooi initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat de VAR meer dan ooit in contact was met de collega’s in de organisatie.
 
Het VAR-platform mocht digitaal een exemplaar in ontvangst nemen van VAR-voorzitter Marjan Comello. 

Het boek is te bestellen via dit bestelformulier: https://www.gelreziekenhuizen.nl/over-ons/bestelformulier-boek-wij/intro-blok/.

Heb je een vraag over hoe de VAR gewerkt heeft aan dit boek? Stuur een mail naar Marjan via: m.comello@gelre.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)