V&VN VAR

Welkom bij hét landelijk platform voor verpleegkundige en verzorgende adviesraden!

In het V&VN VAR Platform verenigen VAR-leden zich, om op landelijk niveau kennis en ervaring te delen over de positioneren en uitvoering van je rol als adviesraad binnen de eigen organisatie. Daarnaast zet het VAR-platform zich in om professioneel zeggenschap steviger te verankeren in de Nederlandse gezondheidszorg.

Het platform richt zich op kennisdeling en netwerken, onder andere, door middel van thema- en netwerkbijeenkomsten en online contacten via social media.

Daarnaast is het platform ervoor om perspectieven van VAR-leden uit de verschillende sectoren samen met landelijk beleid ten aanzien van professioneel zeggenschap en governance te verbeteren.

Leden van het platform zijn verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten die in de eigen organisatie onderdeel zijn van een adviesraad.

Wil jij je ook verbinden met andere VAR-leden? Sluit je dan aan bij het platform!

Dsrpsxkx4aamq9
VAR Platform

Kernteam

Het dagelijks bestuur wordt door een vast kernteam voor haar rekening genomen. Dit kernteam bestaat uit:

Koploper Marieke Tetteroo 3750

Coördinator V&VN VAR Platform

Marieke Tettero: VAS voorzitter GGZ Delfland

  • Verpleegkundig Specialist GGZ Delfland

Marieke Tetteroo | LinkedIn

Mijn verpleegkundig hart gaat sneller kloppen als ik met collega’s uit het veld kan praten over ons vak. Specifiek ben ik dan geïnteresseerd in wat ons vuurtje aanwakkert, wat ons trots maakt en vooral ook hoe we dat uitdragen in ons dagelijks werk en daarbuiten. Ik ben groot voorstander van het pakken van je verantwoordelijkheid en het vergroten van je zeggenschap over je eigen beroepsinhoud. In de loop der jaren als voorzitter van mijn eigen verpleegkundige en agogische staf en als coördinator bij het VAR platform heb ik daarnaast geleerd dat het zoeken van de verbinding met andere verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, uit alle sectoren erg inspirerend is. Steeds weer opnieuw, wanneer ik binnen het netwerk professionals spreek, krijg ik weer nieuwe inzichten en groeit mijn trots of word ik bevestigd in ‘ons kunnen’.

In deze community komen al deze factoren wat mij betreft samen. Het is een plek waar we kennis kunnen delen en waar we die verbinding vinden met elkaar over alle sectoren heen.

Spreken we elkaar snel?

Pasfoto Marcel 2 (2)

Coördinator V&VN VAR Platform

Marcel Wagenaar: PAR lid Careyn

  • Wijkverpleegkundige  Careyn
     

Marcel Wagenaar | Linkedin

Magda

Coördinator V&VN VAR Platform

Magda Dekker: secretaris VAR TriviumMeluenbeltZorg 

  • Verpleegkundige niveau 4 in de wijk

Locatie Albergen

Magda Dekker | Linkedin

Hallo VAR leden,

Mijn naam is Magda Dekker-Mintjes en ben sinds kort coördinator van het VAR platform van de V & VN.  Ik ben verpleegkundige in de wijk, daarvoor was ik 10 jaar werkzaam intramuraal op zowel somatiek als psychogeriatrie bij Triviummeulenbeltzorg. Een mooie VVT organisatie waar veel ruimte is om je te ontwikkelen. Sinds 2013 hebben we een VAR en inmiddels denken wij mee met het beleid en het maken van de meerjaren visie. We zitten 1x in de 5 weken met de RvB om de tafel en hebben contact met de andere organen zoals de OR, MAR, CCR en de vrijwilligersraad. Onze stem wordt echt gehoord!

Met deze functie hoop ik te verbinden en van elkaar te leren. We hebben al een aantal VAR netwerksessies gehad met verschillende VAR'en uit het hele land en we worstelen vaak met dezelfde thema s. 

Nu zijn er al veel VAR'en maar niet iedereen wordt gehoord. Samen staan we sterker!

Silke

Coördinator V&VN VAR Platform

Silke Oosterveld: voorzitter VAR Bravis Ziekenhuis

  • Verpleegkundig specialist MANP

Silke Oosterveld | Linkedin

Ik ben Silke Oosterveld en sinds kort coördinator van het VAR platform van de V & VN. Ik werk als verpleegkundig specialist op de afdeling traumatologie van het Bravis Ziekenhuis en ben ik voorzitter van de VAR. Mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik in Zwitserland gedaan in 2003, tevens heb ik daar 2009 mijn Master of Nursing Science behaald. In 2011 ben ik naar Nederland verhuisd. Eerst heb ik gewerkt als Teamleider op cardiochirurgie in Breda, waar ik uiteindelijk ook de opleiding tot verpleegkundig specialist heb gevolgd. In 2018 dan de overstap naar het Bravis Ziekenhuis. Als coördinator van het VAR platform hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van verpleegkundige zeggenschap. Tot nu toe heb ik al veel geleerd tijdens de VAR netwerksessies, over hoe verpleegkundige leiderschap vorm gegeven kan worden in diverse instellingen.

Boek VAR

Boek Gelre ziekenhuis


In Gelre Ziekenhuizen heeft de VAR samen met de RvB gewerkt aan een boek over de verpleegkundigen in de organisatie. In dit boek vertellen verpleegkundigen waarom ze voor het vak gekozen hebben en wat hun drijfveren zijn. Ook delen ze verhalen over patiënten die ze zijn bijgebleven. Een mooi initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat de VAR meer dan ooit in contact was met de collega’s in de organisatie.
 
Het VAR-platform mocht digitaal een exemplaar in ontvangst nemen van VAR-voorzitter Marjan Comello. 

Het boek is te bestellen via dit bestelformulier: https://www.gelreziekenhuizen.nl/over-ons/bestelformulier-boek-wij/intro-blok/.

Heb je een vraag over hoe de VAR gewerkt heeft aan dit boek? Stuur een mail naar Marjan via: m.comello@gelre.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!