V&VN Pijnverpleegkundigen

Vóór en dóór pijnverpleegkundigen

V&VN Pijnverpleegkundigen is dé beroepsvereniging voor (specialistisch) verpleegkundigen die op het gebied van pijnverpleegkunde actief zijn. Pijnverpleegkunde is voortdurend in ontwikkeling. V&VN is de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan verspreiding van vakkennis binnen de beroepsgroep.

Op deze website vind je informatie over de verschillende activiteiten van de afdeling zoals bijscholingen/symposia en het tweejaarlijkse Pijncongres, maar ook vakinhoudelijke informatie zoals richtlijnen en wetenschappelijke artikelen.

Heb je vragen, wil je iets weten of melden? Stuur dan gerust een e-mail.

Met vriendelijke groeten,
Rianne van Boekel (voorzitter) 

6 goede redenen om bestuurslid te worden bij V&VN Pijnverpleegkundigen

1.     Actief meedoen met het bepalen van de koers van de afdeling
V&VN Pijnverpleegkundigen is een belangrijke speler in de wereld van pijnbehandeling. Zo zijn er goede contacten binnen en buiten V&VN.
Dit komt mede door de visie, doelstellingen en activiteiten. Als bestuurslid heb je hierin een belangrijke rol.

2.     Uitbreiden van je sociale en professionele netwerk
Als bestuurslid ontmoet je veel collega’s en andere zorgprofessionals. Vaak binnen jouw vakgebied, maar ook daarbuiten. Gaat er een nieuwe wereld voor je open?

3.     Ontdekken van jouw eigen kwaliteiten en uitbreiden van je interesses
Samenwerken, actief meedoen, feedback geven, initiatief nemen, ondernemen…. Eigenschappen die goed van pas komen bij een bestuurslid. Binnen ons bestuur krijg je de kans om je te ontwikkelen. Hierin zullen we je van harte ondersteunen. Maar natuurlijk maken we ook graag gebruik van jouw talenten ;)

4.     Delen van jouw eigen kennis en het ontvangen van nieuwe inzichten
Iedereen heeft specifieke kennis. Ook jij! Binnen het bestuur en afdeling maken we daar graag gebruik van. Maar andersom ook: als bestuurslid ben je vaak als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen; wat er speelt binnen het werkveld of op het gebied van richtlijnen of regelgeving.

5.     Opdoen van bestuurlijke ervaring
Geen bestuurlijke ervaring? Geen nood! Je kunt een korte bestuurscursus van V&VN volgen.
Daarnaast leer je de fijne kneepjes in de praktijk. Zo zijn de huidige bestuursleden immers ook begonnen.

6.     Samenwerken in een bestuursteam waar efficiënt wordt gewerkt en ruimte is voor humor.
Vergaderen-om-te-vergaderen doen we niet. 1 x per maand is er een online overleg. En dan ook nog maximaal 1,5 uur. We hebben het allemaal druk, daarom willen we het praktisch en efficiënt houden. Natuurlijk houden we elkaar op de hoogte van allerlei zaken. Via mail, telefoon of WhatsApp.

Je ziet het: wij zijn op zoek naar enkele bestuursleden.

We begrijpen het dat je misschien twijfelt of dat je meer wilt weten.
Stuur gewoon een e-mail met je telefoonnummer aan secretariaat.pijn@venvn.nl  dan neemt een van ons contact met je op. Dat is persoonlijker en sneller dan uitgebreide e-mails. Dat is onze stijl: kort en krachtig.

Met hartelijke groeten,

Rianne van Boekel, Bianca Kramp, Marjolein Warren en Juanita Cheuk-ALam

Verbeterdoel Optimaal pijnbeleid

De IGJ heeft de Verbeterdoelen basisset medisch specialistische zorg 2021 op haar website gepubliceerd. Lees en download daar het 'Verbeterdoel Optimaal pijnbeleid'. 
Dit verbeterdoel is tot stand gekomen onder leiding van V&VN Pijnverpleegkundigen.
Een groot compliment voor Rianne van Boekel, Jacqueline van Dijk en Andrea Steger (V&VN).

download

Nieuwe website Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie

Het Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie heeft een nieuwe website. Deze is te bereiken via https://netwerkvso.nl

nvso

Contact

V&VN Pijnverpleegkundigen info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!