Jeugdverpleegkundigen hebben de beschikking over interdisciplinaire JGZ richtlijnen. V&VN jeugd, AJN en NVDA zijn samen eigenaar van de JGZ richtlijnen. Het NCJ ondersteunt de beroepsverenigingen daarbij en ZonMW financiert de richtlijnen. De Richtlijn Advies Commissie (RAC) programmeert de richtlijnen, zet opdrachten uit om ze te ontwikkelen, coördineert het proces en accordeert de richtlijnen. Trudie van der Staak en Melanie Dalemans hebben vanuit V&VN jeugd zitting in de RAC.

Jeugdverpleegkundigen nemen namens V&VN deel in alle werkgroepen van richtlijnen en in de knelpuntanalyses, momenteel in ontwikkeling zijn:

  • Richtlijn Down, Margreet de Ruiter
  • Richtlijn visus, Tamara Klaassen
  • Richtlijn bewegen, Monique Basten, Annette Cornelisse, Jeanette Ruesinck
  • Richtlijn hechting, Corina Barten
  • Richtlijn afwijkende lengte, Elies Backus

De JGZ richtlijnen zijn te vinden op de website van het kenniscentrum voor de JGZ, het NCJ. Daar worden ze ook actueel gehouden.

Jeugdverpleegkundigen hebben de volgende richtlijnen en handreikingen:

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!