Jeugdverpleegkundigen hebben de beschikking over interdisciplinaire JGZ richtlijnen. V&VN jeugd, AJN en NVDA zijn samen eigenaar van de JGZ richtlijnen. Het NCJ ondersteunt de beroepsverenigingen daarbij en ZonMW financiert de richtlijnen. De Richtlijn Advies Commissie (RAC) programmeert de richtlijnen, zet opdrachten uit om ze te ontwikkelen, co├Ârdineert het proces en accordeert de richtlijnen. Trudie van der Staak en Melanie Dalemans hebben vanuit V&VN jeugd zitting in de RAC.

JGZ Richtlijnen zijn gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en inzichten uit de praktijk. De komende jaren (2023-2026) worden de richtlijnen in modules (kleinere eenheden) ingedeeld. Daarmee zijn ze beter te vinden en is het makkelijker om onderdelen te updaten in plaats van een gehele richtlijn. Het omzetten van de JGZ Richtlijnen naar modules en het herzien van verschillende richtlijnen gebeurt in fases en door te werken met clusters. De JGZ Richtlijnen zijn onderverdeeld in vijf clusters:

Jeugdverpleegkundigen hebben de volgende richtlijnen en handreikingen:

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)