Infectieziekten bestrijding verpleegkundigen

De vakgroep Infectieziekten bestaat uit verpleegkundigen die werkzaam zijn in de infectieziektenbestrijding. Ze houden zich bezig met het voorkomen en bestrijden van infectieziekten en spelen een belangrijke rol in zowel de uitvoering als de beleidsontwikkeling hiervan. De vakgroep vormt een aanspreekpunt voor de beroepsgroep en werkt intensief samen met het Landelijk Overleg Verpleegkundigen Infectieziekten.

Verpleegkundig leiderschap tonen heeft alles te maken met de dagelijkse praktijk en hoe je daar het beste in kan presteren.

De vakgroep infectieziekten is volop in beweging, zeker nu er ook veel gebeurt met de versterking van infectieziektebestrijding in Nederland. We voelen en zien wel degelijk dat er veranderingen aankomen en zijn hierin een gesprekspartner en een denktank.

Dat kan altijd beter en ook vaker, dus er ligt nog een opdracht! Maar ook kansen. En die kansen kunnen we niet grijpen zonder inbreng van onze achterban. Graag nodigen we jullie dan ook uit om actief ons te benaderen als je hieromtrent een idee of opmerking hebt.

We willen 2023 en 2024 gebruiken om de vakgroep dichter naar de werkvloer te brengen en dat kunnen we niet zonder jullie input. We rekenen op je!

Jolanda Rensink
Ik ben Jolanda Rensink, verpleegkundige M&G en voorzitter van de vakgroep, profiel IZ in dienst bij HECHT; GGD Hollands Midden sinds juni 2023. Daarvoor werkzaam geweest bij GGD Haaglanden en GGD Zuid-Holland Zuid.

Profilering en professionalisering zijn 2 zaken die altijd mijn bijzondere interesse hebben gehad. Ik zocht een weg om alles samen te laten komen en heb die gevonden door het volgen van het ambassadeurschap via de V&VN en de zitting in de vakgroep.

Hanneke van Gerven
Mijn naam is Hanneke van Gerven, verpleegkundige M&G infectieziektebestrijding en sinds 2019 werkzaam bij GGD Brabant-Zuidoost.

Er is ontzettend veel gaande rondom de werkwijze waarop de infectieziektebestrijding bij zowel GGD’en zelf als landelijk wordt ingericht. Ik vind het interessant en belangrijk om hier binnen de vakgroep over mee te denken, verbinding te zoeken en input te leveren vanuit de praktijk. Op deze manier wil ik bijdragen aan een sterkere profilering en positie binnen ons vak!

Marian Lenders
Verpleegkundige M&G infectieziektebestrijding. Werkzaam in de infectieziektebestrijding van de GGD sinds 2012: tot 2018 bij GGD Brabant-Zuidoost en daarna bij GGD Gelderland-Zuid.

Het promoten, ontwikkelen en versterken van ons mooie vak is een drijfveer voor mij me in te spannen voor deze vakgroep. En dit doe ik graag in verbinding met mijn collega’s in het land.

Research

De Vakgroep Infectieziekten zet zich in voor:

  • Signaleren van de nieuwste ontwikkelingen
  • Informeren van de beroepsgroep
  • Werkkwaliteit verhogen door goede scholing
  • Bijdragen aan de professionalisering

Word ook lid!

Met het aanvullende lidmaatschap van de afdeling V&VN Maatschappij en Gezondheid word je automatisch lid van de 4 vakgroepen, waaronder infectieziekten. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Infectieziekten bestrijding verpleegkundigen info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)