V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Banner Kleuren

handige link: vacatures -->

Welkom

De V&VN PVK-POH is dé belangen- behartiger voor praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners. De afdeling levert een bijdrage aan verdere professionalisering van o.a. de zorg aan patiënten met een chronische aandoening maar ook op het gebied van preventie en intensieve zorg. Primair doel is kwaliteit- en deskundigheidsbevordering van de praktijkverpleegkundige en praktijkondersteuner.
De afdeling heeft verschillende samenwerkingsverbanden met o.a. andere beroepsverenigingen, huisartsen- en patiëntenorganisaties.
Kijk gerust eens rond op onze website.

Wij zoeken een nieuwe Ambtelijk Secretaris

Ter vervanging van onze ambtelijk secretaris per 1 juli zoeken wij een nieuwe collega op basis van ZZP-contract.
Dit betreft een dubbelfunctie voor ondersteuning van de afdelingen Praktijkverpleegkundigen-Praktijkondersteuners en Reumatologie, maar kan ook per afdeling worden ingevuld.

Kijk hier voor de uitgebreide vacaturetekst

 

6 goede redenen om bestuurslid bij V&VN Praktijkverpleegkundigen-Praktijkondersteuners te worden

1.     Actief meedoen met het bepalen van de koers van de afdeling
V&VN PVKPOH is een belangrijke speler geworden in de wereld van huisartsenpraktijk. Zo zijn er goede contacten met NVvPO, NVDA, LHV, LAEGO etc.
Dit komt mede door de visie, doelstellingen en activiteiten. Als bestuurslid heb je hierin een belangrijke rol.

2.     Uitbreiden van je sociale en professionele netwerk
Als bestuurslid ontmoet je veel collega’s en andere zorgprofessionals. Vaak binnen de huisartsenpraktijk, maar ook daarbuiten. Gaat er een nieuwe wereld voor je open?

3.     Ontdekken van jouw eigen kwaliteiten en uitbreiden van je interesses
Samenwerken, actief meedoen, feedback geven, initiatief nemen, ondernemen…. Eigenschappen die goed van pas komen bij een bestuurslid. Binnen ons bestuur krijg je de kans om je te ontwikkelen. Hierin zullen we je van harte ondersteunen. Maar natuurlijk maken we ook graag gebruik van jouw talenten ;)

4.     Delen van jouw eigen kennis en het ontvangen van nieuwe inzichten
Iedereen heeft specifieke kennis. Ook jij! Binnen het bestuur en afdeling maken we daar graag gebruik van. Maar andersom ook: als bestuurslid ben je vaak als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen; wat er speelt binnen het werkveld of op het gebied van richtlijnen of regelgeving.

5.     Opdoen van bestuurlijke ervaring
Geen bestuurlijke ervaring? Geen nood! Je kunt een korte bestuurscursus van V&VN volgen.
Daarnaast leer je de fijne kneepjes in de praktijk. Zo zijn de huidige bestuursleden immers ook begonnen.

6.     Samenwerken in een bestuursteam waar efficiënt wordt gewerkt en ruimte is voor humor.
Vergaderen-om-te-vergaderen doen we niet. 1 x per maand is er een online overleg. En dan ook nog maximaal 1,5 uur. We hebben het allemaal druk, daarom willen we het praktisch en efficiënt houden. Natuurlijk houden we elkaar op de hoogte van allerlei zaken. Via mail, telefoon of WhatsApp.

Je ziet het: wij zijn op zoek naar bestuursleden.
- voorzitter
- penningmeester
- algemene bestuursleden

We begrijpen het dat je misschien twijfelt of dat je meer wilt weten.
Stuur gewoon een e-mail met je telefoonnummer aan secretariaat.pvkpoh@venvn.nl, dan neemt een van ons contact met je op. Dat is persoonlijker en sneller dan uitgebreide e-mails. Dat is onze stijl: kort en krachtig.

Met hartelijke groeten,

Gertrud van Vulpen, Linette Koster, Jorinke Bosch, Esther Maas, Marleen Mans en Trudy Terra.

POH Ouderen - Functieomschrijving en Competentieprofiel

De Ledencirkel POH-ouderen van NVvPO en V&VN PVKPOH publiceert vandaag, 1 juni 2021, de Functiebeschrijving en Competentieprofiel voor POH-ouderen.
Aanleiding is de toenemende vraag naar complexe ouderenzorg in de huisartsenzorg. De Ledencirkel POH-ouderen heeft de knelpunten in kaart gebracht en een profiel opgesteld. Hiermee is gehoor gegeven aan vragen van POH’s, huisartsen en zorgverzekeraars. Het profiel kan vrij worden gebruikt, gekopieerd en gedeeld.

Ledencirkel POH O Functie Omschrijving En Competenties

Help mee: ontwikkelen gesprekshandleiding 'praten over ziektelast'

Kent u de Ziektelastmeter COPD al? Met de Ziektelastmeter COPD gaat u samen met de patiënt in gesprek over de ziektelast die hij of zij ervaart. Op basis van dit gesprek maakt u samen een behandelplan. We weten dat het werken met de Ziektelastmeter leidt tot een betere ervaren kwaliteit van leven van iemand met COPD. Maar hoe verloopt zo’n gesprek nu eigenlijk?

Uw hulp wordt gevraagd

lees meer >>

Contact

V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!