V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners

Banner Kleuren

handige link: vacatures -->

het grote landelijke POH/PVK/PVH Event - schrijf je nu in!

Het Grote Landelijke POH/PVK/PVH Event 2021 vindt plaats op 22 april (hoofdevent) en de avondevents op 20 mei en 15 juni. Op deze data zijn er lezingen en interactieve workshops te volgen over de thema’s Zorg, Innovatie en leefstijl. Collega’s uit het werkveld, samenwerkingspartners, huisartsen, wetenschappers en ervaringsdeskundigen delen hun kennis, kunde en ervaringen. Er is ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen, vragen te stellen en te chatten.
Zo zijn we op afstand toch heel dicht bij elkaar! Op onze eventpagina vind je het laatste nieuws rondom de programmering en sprekers.

Ben jij er ook bij? Schrijf je hier in.  

Welkom

De V&VN PVK-POH is dé belangen- behartiger voor praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners. De afdeling levert een bijdrage aan verdere professionalisering van o.a. de zorg aan patiënten met een chronische aandoening maar ook op het gebied van preventie en intensieve zorg. Primair doel is kwaliteit- en deskundigheidsbevordering van de praktijkverpleegkundige en praktijkondersteuner.
De afdeling heeft verschillende samenwerkingsverbanden met o.a. andere beroepsverenigingen, huisartsen- en patiëntenorganisaties.
Kijk gerust eens rond op onze website.

Corona informatie

Wij ontvangen regelmatig vragen hoe om te gaan met de maatregelen binnen de huisartsenpraktijk en verpleeghuis. Ons advies is de richtlijnen van het RIVM te volgen. Kijk op de websites van  LHV  en  NHG  voor actuele informatie over de maatregelen en het opstarten van activiteiten.

Wil je iets melden? Wij verzamelen de ontvangen berichten en geven deze door aan o.a. het V&VN corona-team, LHV en NHG, uiteraard zonder naamsvermeldingen.
Stuur jouw bericht aan: secretariaat.pvkpoh@venvn.nl

Onderzoek: Impact van COVID-19 op diabeteszorg

LUMC is een onderzoek gestart met het doel inzicht te verkrijgen in de impact van de COVID-19 pandemie op de diabeteszorg. Hierbij wordt nagegaan in hoeverre de diabeteszorg tijdens de pieken van de pandemie gestalte kreeg, hoe deze is veranderd, ervaringen met videoconsultatie, het effect op de werkdruk en de verwachtingen ten aanzien van vaccinatie. Aangezien praktijkondersteuners vaak verantwoordelijk zijn voor de zorg voor diabetes type 2 patiënten zijn zij erg geïnteresseerd naar de impact van COVID-19 op deze groep en willen zij deze graag includeren in het onderzoek.

De benodigde data zal met behulp van een vragenlijst worden verzameld. De deelnemer zal via een anonieme link naar de vragenlijst worden doorgestuurd, waarna het invullen maximaal 10 minuten zal kosten. Alle praktijken die deelnemen, ontvangen in het najaar een samenvatting van de bevindingen op regionaal niveau.

vul de vragenlijst in

6 goede redenen om bestuurslid bij V&VN Praktijkverpleegkundigen-Praktijkondersteuners te worden

1.     Actief meedoen met het bepalen van de koers van de afdeling
V&VN PVKPOH is een belangrijke speler geworden in de wereld van huisartsenpraktijk. Zo zijn er goede contacten met NVvPO, NVDA, LHV, LAEGO etc.
Dit komt mede door de visie, doelstellingen en activiteiten. Als bestuurslid heb je hierin een belangrijke rol.

2.     Uitbreiden van je sociale en professionele netwerk
Als bestuurslid ontmoet je veel collega’s en andere zorgprofessionals. Vaak binnen de huisartsenpraktijk, maar ook daarbuiten. Gaat er een nieuwe wereld voor je open?

3.     Ontdekken van jouw eigen kwaliteiten en uitbreiden van je interesses
Samenwerken, actief meedoen, feedback geven, initiatief nemen, ondernemen…. Eigenschappen die goed van pas komen bij een bestuurslid. Binnen ons bestuur krijg je de kans om je te ontwikkelen. Hierin zullen we je van harte ondersteunen. Maar natuurlijk maken we ook graag gebruik van jouw talenten ;)

4.     Delen van jouw eigen kennis en het ontvangen van nieuwe inzichten
Iedereen heeft specifieke kennis. Ook jij! Binnen het bestuur en afdeling maken we daar graag gebruik van. Maar andersom ook: als bestuurslid ben je vaak als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen; wat er speelt binnen het werkveld of op het gebied van richtlijnen of regelgeving.

5.     Opdoen van bestuurlijke ervaring
Geen bestuurlijke ervaring? Geen nood! Je kunt een korte bestuurscursus van V&VN volgen.
Daarnaast leer je de fijne kneepjes in de praktijk. Zo zijn de huidige bestuursleden immers ook begonnen.

6.     Samenwerken in een bestuursteam waar efficiënt wordt gewerkt en ruimte is voor humor.
Vergaderen-om-te-vergaderen doen we niet. 1 x per maand is er een online overleg. En dan ook nog maximaal 1,5 uur. We hebben het allemaal druk, daarom willen we het praktisch en efficiënt houden. Natuurlijk houden we elkaar op de hoogte van allerlei zaken. Via mail, telefoon of WhatsApp.

Je ziet het: wij zijn op zoek naar bestuursleden.
- voorzitter
- penningmeester
- algemene bestuursleden

We begrijpen het dat je misschien twijfelt of dat je meer wilt weten.
Stuur gewoon een e-mail met je telefoonnummer aan secretariaat.pvkpoh@venvn.nl, dan neemt een van ons contact met je op. Dat is persoonlijker en sneller dan uitgebreide e-mails. Dat is onze stijl: kort en krachtig.

Met hartelijke groeten,

Gertrud van Vulpen, Linette Koster, Jorinke Bosch, Esther Maas, Marleen Mans en Trudy Terra.

Contact

V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!