V&VN Research Professionals

Hartelijk welkom op de website van de afdeling researchprofessionals van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Leden van deze afdeling zijn researchverpleegkundigen, researchcoördinatoren en researchassistenten met een verpleegkundige en/of paramedische opleiding en werkzaam in het mensgebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek. De website is voor iedereen toegankelijk.

Vind je het belangrijk om bij te blijven in je vak? Lijkt het je wat om kennis en ervaring uit te wisselen? Of wil je zelf iets doen om je vak verder te ontwikkelen en goed op de kaart te zetten? Dan zit je bij ons goed!

Wil je meer weten, mail ons op researchprofessionals@venvn.nl.

Research

Wil je je laten opleiden tot researchprofessional?

Kijk dan bij de opleidingsinstituten Amstel Academie in Amsterdam en Breederode Hogeschool in Rotterdam. Beide instituten leiden je op tot researchverpleegkundige/researchcoordinator op NLQF6 niveau.

Amstel Academie

Het opzetten en uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek kan tegenwoordig alleen nog met een gekwalificeerd onderzoeksteam. De researchcoördinator/ -verpleegkundige maakt deel uit van dit team en coördineert onder supervisie van de hoofdonderzoeker de verschillende fases van het onderzoek.

Lees hier meer over de opleiding
Breederode Hogeschool

Na de opleiding ben je als Researchverpleegkundige/Clinical Research Coördinator expert op het gebied van het opzetten en ondersteunen van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Door gebruik te maken van actuele praktijkgerichte opdrachten sluit de opleiding naadloos aan op de klinische researchpraktijk.

Lees hier meer over de opleiding

Contact

V&VN Research Professionals info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)