V&VN Antroposofische Zorg

V&VN Antroposofische Zorg verenigt mensen met een verplegend en verzorgend beroep die antroposofische gezichtspunten zoeken als inspiratie. Enerzijds om het verplegende vak te verdiepen en te vernieuwen, anderzijds om zichzelf als beroepsgenoot te ontwikkelen.

We dragen zorg voor kwaliteitsbewaking binnen het antroposofisch verpleegkundig werken en behartigen de belangen van de leden die specifiek te maken hebben met de inhoud van ons vak. We onderhouden contact met V&VN om algemeen verpleegkundige zaken te behartigen, meestal ligt dit op landelijk niveau.

De afdeling V&VN Antroposofische Zorg is lid van de NVAZ (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders). De NVAZ heeft als doel om belangen te behartigen die expliciet te maken hebben met het antroposofisch werkveld.

Onderarm
Logo Antroposofische Zorg
Antroposofische Zorg

Zij gaat uit van het respect voor de heelheid van de mens
met zijn zelfregulerend vermogen
en wil dit door middel van verzorgen, bemiddelen en begeleiden ondersteunen.

Dit zijn de grote pijlers waarop ons beroep is gestoeld
en die leidraad zijn in de opleiding tot verpleegkundige antroposofische-zorg
en in het werk als zodanig.

De afdeling
Rudolf Steiner
Rudolf Steiner, de grondlegger

In het verplegende beroep ontstaan bij uitstek vragen naar het hoe en waarom van het bestaan.

De grondlegger van de antroposofie, Rudolf Steiner, stelt dat zulke vragen beantwoord kunnen worden, ook als die ons denken voorbij de grenzen voeren van de meet- en weegbare, materiƫle wereld.

Rudolf Steiner
Alternative Medicine 1327808 1920
Meedoen als verpleegkundige

Iedere verpleegkundige in de antroposofische zorg heeft een wettelijk erkende beroepsopleiding voltooid en een aanvullende specialisatie antroposofische zorg afgerond. Heb je interesse om je te verdiepen of te specialiseren in de AZ, kijk dan bij onze opleidingen.

Opleidingen

Contact

V&VN Antroposofische Zorg info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)