Betere kwaliteit van verpleeghuiszorg door autonomie in samenspraak

  • 7 april 2022
  • Geriatrie & Gerontologie

Hoe kun je cliënten in de verpleeghuiszorg ondersteunen in hun autonomie? Verpleegkundige en hbo-v student Engeline van Gorp (Thebe), verpleegkundige en lecturer practioner Myrtle Hakkens (Vitalis) en senior onderzoeker Marja Legius (Fontys Hogescholen) vertellen in het interview Betere kwaliteit van verpleeghuiszorg door autonomie in samenspraak hoe je met verschillende leermethodieken niet alleen de kwaliteit van zorg verbetert, maar ook het interprofessioneel samenwerken en leren stimuleert. 

In het interview staat ook een link naar de podcast van ‘Fontys onderzoekt’ over het project. Daarin gaat Bart Geeraedts in gesprek met verpleegkundige Mariska Spierings (Thebe), geestelijk verzorger Gabriël Roes (De Wever) en lector professionele werkplaatsen Miranda Snoeren (Fontys Hogescholen).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)