Nieuw stoppen met roken formulier uitgebracht

  • 16 december 2019
  • Longverpleegkundigen

Vanaf vandaag is beschikbaar het herziene 'recept/landelijk uniform aanvraagformulier stoppen met roken zorg'. Dit formulier kan gebruikt worden bij het starten van de stoppen met roken zorg bij alle zorgverzekeraars.

Rookvrije Generatie (1)

Het doel van het formulier is het uniformeren en vergemakkelijken van de stoppen met roken zorg, zodat deze zorg zo laagdrempelig mogelijk kan worden verleend en zoveel mogelijk mensen stoppen met roken. 

Als rokers stoppen met roken belonen ze hiermee zichzelf met een langer en gezonder leven. Ook helpen ze de toekomstige generatie om rookvrij op te groeien. In het Preventieakkoord Roken is de doelstelling vastgesteld dat in 2040 minimaal 95% van de Nederlandse bevolking niet rookt en dat de Rookvrije Generatie wordt bereikt. Vanaf 2020 is het extra aantrekkelijk om te stoppen met roken omdat het wagen van een stop met roken poging dan is vrijgesteld van het eigen risico.

Het formulier is ontwikkeld en vastgesteld door het Partnership Stop met Roken, Zorgverzekeraars Nederland en de Long Alliantie Nederland. Het formulier is voor het eest uitgebracht in 2014. Het is geen verplichting dit formulier te gebruiken. Het formulier is te downloaden op de site van de Long Alliantie.
 
Scheurblokken kunnen worden aangevraagd, voor meer informatie kunt u mailen naar info@longalliantie.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)