Nieuws van Rookvrije Start

  • 23 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Nelleke Maas vertegenwoordigt V&VN jeugdverpleegkundigen in De Taskforce Rookvrije Start. Om rookvrij opgroeien binnen de JGZ een boost te geven biedt de taskforce alle jeugdverpleegkundigen en andere JGZ professionals een gratis scholing en nieuw gratis materiaal aan. Rookvrije Start bestaat uit de zorgpaden: Roken voor de zwangerschap, Zwangere vrouw die rookt, Gestopt voor of tijdens de zwangerschap. Nieuw toegevoegd is het zorgpad: Rookvrij opgroeien. Dit zorgpad toont de route die ouders doorlopen als ze (na de zwangerschap) roken of gestopt zijn, of als er andere mensen in de omgeving van het kind roken. In het zorgpad wordt uitgelegd hoe je de stappen uitvoert, welke vragen je stelt om het rookprofiel in kaart te brengen en wat je bespreekt om terugval te voorkomen en hoe en naar wie je ouders doorverwijst. De publieksfolders Rookvrij Opgroeien zijn momenteel gratis te bestellen.

In de nieuwe handreiking voor de JGZ ‘Aan de slag met stoppen-met-roken beleid’ vind je alle informatie over het zorgpad voor de JGZ, tips voor gesprek, hoe je rookvrij opgroeien beleid kan agenderen binnen jouw organisatie, hoe je scholing en materialen kan regelen voor je collega’s en hoe je telefonische coaching Rookvrije Ouders implementeert. 

Meer informatie www.zorgpadrookvrijestart.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)