Stoptober: landelijke campagne trapt af op 3 september.

  • 5 augustus 2020
  • Nieuwsbericht
  • Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Stoptober 500X500

De voorbereidingen voor de zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen! De landelijke campagne trapt af op 3 september.

Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2020 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten en cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes U kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. OP=OP! Een Stoptober-toolkit bevat:

− 2 posters

− 100 flyers

− 100 visitekaartjes

Als u de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze eind augustus. Zo heeft u het materiaal in huis wanneer de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen dan massaal met roken.

Nieuw materiaal

Stoptober stelt logo’s, posts, en kleine advertenties beschikbaar die u kunt gebruiken op uw website, social media kanalen of in uw wachtkamer. Er komt ook een kort promotiefilmpje (met ex-roker en expert) beschikbaar, inclusief ondertiteling. Vanaf 31 juli te downloaden via de digitale bibliotheek, met als gebruikersnaam: stoptober2020 wachtwoord: stoptober2020 (dus: kleine letters en twee keer hetzelfde). Gelieve deze inloggegevens niet online (bijv. op een website) te delen.

Let op: het materiaal in de digitale bibliotheek is uitsluitend bedoeld als promotiemateriaal voor Stoptober en mag niet voor andere doeleinden worden ingezet.

Lokale of regionale afstemming

Wilt u aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? U kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl om afstemming te zoeken met uw GGD-regio.

Organiseert u regionale Stoptober-activiteiten voor mensen die willen stoppen met roken? Laat dit weten via het formulier wat u in de bijlage aantreft. Stoptober brengt uw activiteit graag voor u onder de aandacht via de regionale kaart op Stoptober.nl!

Webinar Stoptober Op 23 juni jl. organiseerde het Trimbos-instituut samen met Stoptober een drukbezocht webinar. Wilt u meer weten over de plannen voor Stoptober 2020, inspiratie vanuit de praktijk, het belang van Stoptober en misvattingen rondom roken en corona? Kijk dan het webinar terug via deze link (duur: 60 minuten).

Meer informatie op website Trimbos Bovenstaande en meer vindt op www.trimbos.nl/stoptober. Hier leest u onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

 

Veel succes!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)