Scholing V&VN Diabetes Farmacologie

  • 15 januari 2024
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg
Algemene Afbeelding Farmacologie V&VN Diabeteszorg

Ook voor de behandeling van diabetes geldt: one size does not fit all.

Donderdag 7 november 2024 start de scholing farmacologie. In dit dagdeel wordt besproken hoe je de kennis, die is opgedaan in de e-learning, bij jouw patiënt kunt toepassen aan de hand van casuïstiek vanuit de eigen praktijk.

De e-learning bestaat uit 4 modules en bevat nieuwe inzichten in de verschillende types diabetes, de verschillende nieuwe richtlijnen en is daarnaast een goede mix van herhaling van farmacotherapeutische principes, bloedglucoseregulerende medicatie, maar besteedt ook aandacht aan het nut/onnut van frequent gebruikte nevenmedicatie voor cardiovasculair risicomanagement (ook al is men niet bevoegd deze medicatie zelf voor te schrijven) en juridische aspecten van voorschrijfbevoegdheid.

Om aan de casuïstiekmiddag mee te kunnen doen, moet je de e-learning eerst hebben gemaakt. Alle deelnemers worden geacht uiterlijk 2 weken tevoren een casus uit de eigen praktijk (type 1, type 2 of kind) in te sturen. De commissie selecteert hieruit zoveel mogelijk gevarieerde problematiek.

U kunt deze e-learning ook separaat bestellen en maken, maar u zult zien dat het meedoen met de casuïstiekmiddag een duidelijke meerwaarde heeft, zoals door eerdere deelnemers werd gemeld in de evaluatie.

Deze nascholing is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen V&VN Diabeteszorg, de DESG (diabetes education study group) en de NVE Academy.

Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u 8 weken voor aanvang van de fysieke cursus een link naar de e-learning. Indien u aan de fysieke dag deelneemt dient u de e-learning voorafgaand aan de dag te volgen.

Deelname voor de e-learning én cursusdag bedragen €110,-. Als u enkel de e-learning wilt volgen bedragen de kosten €55,-.

Aanmelden kan via onderstaande link (zie kopje: inschrijven)

https://congres.nve.nl/conference/7-november-2024-desg-vvn-diabetes-farmacotherapie/#

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)