NVE Farmacotherapiescholing

  • 31 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg
DESG

Farmaconascholing op 12 november

Op vrijdag 12 november 2021 organiseert de NVE-Academy weer in samenwerking met de V&VN Diabeteszorg en de DESG (diabetes education study group) een ééndaagse nascholing (Utrecht) inclusief e-learning over het voorschrijven van UR-bloedglucoseregulerende medicatie.

De nascholing bevat een goede mix van herhaling van farmacotherapie, bloedglucoseregulerende medicatie, maar ook aandacht voor kennis van frequent gebruikte nevenmedicatie (ook al is men niet bevoegd deze medicatie zelf voor te schrijven) en juridische aspecten van voorschrijfbevoegdheid.

De e-learning bestaat uit kernzaken van farmacotherapie, (nieuwe) diabetesmedicatie, cardiovasculair risicomanagement (o.a. lipidenverlagende medicatie en antihypertensiva) en jurdische zaken. De e-learning is bestemd voor voorschrijfbevoegde diabetesverpleegkundigen (dvk’s).

Tijdens de cursusdag wordt de casuïstiek besproken die door de deelnemers wordt ingebracht. Voor de cursusdag geldt een maximum van 25 deelnemers. Als u deelneemt aan de cursusdag is het verplicht om, voorafgaand aan deze dag, de e-learning te voltooien.

De e-learning kunt u ook separaat bestellen en maken.

De online cursusdag is door V&V met 5 punten en VSR met 4 punten geaccrediteerd.

De e-learning is met 4 punten geaccrediteerd door zowel V&V als VSR.

U kunt zich inschrijven via de website.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)