Leren op jouw manier

Zokunjeookleren

Trainingen, opleidingen en e-learning
Als je iets nieuws wil leren of meer wil weten over een onderwerp kun je op zoek naar trainingen en opleidingen. Die kunnen worden gegeven in een klaslokaal, waarbij je collega’s uit andere organisaties ontmoet en ervaringen deelt. Het kan ook zijn dat je met je hele team een training volgt bij jou op locatie, die helemaal op maat is gemaakt. Of e-learning: leren waar en wanneer jij wil. Allemaal mogelijkheden van formeel leren.

Leren op je werk
Het kan gebeuren dat je aan het werk bent en kennis en vaardigheden moet toepassen, maar het even niet weet. Of er gaat iets mis. Wat doe je dan? Je moet direct reageren, dus tijd om te wachten op een training bij jouw in de buurt heb je niet. Wat je wel kunt doen is een filmpje of infosheet bekijken, een collega om hulp vragen, een app raadplegen of de werkinstructie volgen. Ook dan ben je aan het leren. Dit noemen we werkplekleren.

Reflecteren, meelopen en zelf instructie geven
Naast diverse leervormen en -middelen kun je ook veel leren door feedback te vragen en geven, zelf een klinische les te verzorgen of door intercollegiale toetsing. Of loop een dag mee met een collega.  

Leermiddel Uitgelicht

Welk leertype ben jij?

Er is een nieuw protocol beschikbaar gekomen voor jouw werk, of je moet aan de slag met een nieuw apparaat. Hoe begin jij? Duik je meteen in alle informatie of zoek je iemand aan wie je wat kunt vragen?

Uitgelicht
  • subsite

Leermiddel uitgelicht

Regelmatig lichten we handige apps of tools uit waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Nieuwsgierig naar wat beroepsgenoten vinden van Ask me, het Valpreventiespel, de Risicoscanapp en andere leermiddelen?

Testjekennis
  • subsite

Test je kennis

Wat weet je eigenlijk van gynaecologie, grensoverschrijdend gedrag, tuchtrecht, kanker en andere thema's...

Ontwikkel jezelf op elke CanMEDS-rol

De beroepen van verpleegkundige en verzorgende kunnen worden beschreven in zeven competentiegebieden, gebaseerd op de systematiek van de CanMEDS (Canadian Medical Education Directions for Specialists). 

Elke CanMEDS-rol komt overeen met een competentiegebied waarvoor je als verpleegkundige of verzorgende moet beschikken over een set aan kennis en vaardigheden. Wil je voorbeelden van activiteiten waarmee je elke rol kunt versterken? Kijk hier op de site van het Kwaliteitsregister V&V

Nieuwe kennis opgedaan?

Houd het bij in jouw eigen kennisportfolio:

Vergeet niet je ODA's in te vullen in het Kwaliteitsregister V&V als je op je werk geleerd hebt of intercollegiale toetsing hebt gedaan. Lees hier meer over hoe je dit bijschrijft in je portfolio.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)