Leermiddel uitgelicht

Regelmatig lichten we een handige app of tool uit waarmee jij je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Nieuwsgierig naar wat beroepsgenoten vinden van de YouTube-serie Tiny Nurse Bites, de Beweeggids voor ouderen met dementie, het Valpreventiespel, de Risicoscan-app en andere leermiddelen?

Banner Thema Vastleggenenoverdragen
  • subsite

Beslisboom valrisico

Een beslisboom is een hulpmiddel voor zorgprofessionals en wordt gemaakt op basis van een richtlijn met een groep expertverpleegkundigen. Het doel is om het gebruik van richtlijnen in de praktijk makkelijker te maken en om te ondersteunen in het klinisch redeneren.

Verpleeghuis_achter de computer
  • subsite

Tiny Nurse Bites

In je werk als verpleegkundige of verzorgende kun je allerlei verschillende methodes tegenkomen. Denk aan doelstellingen SMART formuleren of reflecteren volgens de STARR-methode. Hoe zorg je ervoor dat je vaardig blijft in het werken met deze methodes? Verpleegkundige en docent Verpleegkunde Vincent Moolenaar ontwikkelde hiervoor de YouTube-serie Tiny Nurse Bites.

MV191120 Venvn Bethem T0I4386
  • subsite

Beweeggids voor ouderen met dementie

De Beweeggids voor ouderen met dementie laat door middel van filmpjes en achtergrondinformatie zien hoe jij, als verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist, ouderen met dementie kunt laten bewegen en oefenen. 

Het%20Grote%20Valpreventiespel
  • subsite

Het grote valpreventiespel

Dit spel is ontwikkeld door twee geriatrisch verpleegkundigen. Het doel: zorgprofessionals op een leuke manier opleiden op het gebied van valpreventie. 

Factchecker Vilans
  • subsite

Factchecker registratielast

De Factchecker Registratielast van Vilans; weer volop in de belangstelling. Zeker nu de personeelstekorten in de zorg voorlopig nog niet over zijn.

Verpleegkundigen behandelen client - Noordhoff Ask me
  • subsite

AskMe, de digitale werkplek assistent

AskMe van Noordhoff Health is een digitale assistent die je tijdens je werk kunt oproepen als je even niet meer weet hoe iets werkt, als iets niet gaat zoals het moet, of iets veranderd is. 

20190213%20Uitgelicht%20Risicosignalering
  • subsite

Risicoscan, gezondheidsrisico's signaleren bij ouderen

Met de app Risicoscan kunnen zorgmedewerkers in de ouderenzorg snel en eenvoudig gezondheidsrisico’s signaleren. De app geeft suggesties voor vervolgacties en praktische adviezen om de zorg te verbeteren.

Hygienischwerken Uitgelicht636965299671264948
  • subsite

How to-video's Hygiënisch Werken

De How to-video's Hygiënisch Werken zijn ontwikkeld door het programmateam Aanpak antibiotiocaresistentie, waar ook V&VN actief aan deelneemt.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)