Test je kennis

Maak de testen uit V&VN Magazine online!

Hygiënisch werken

Het coronavirus heeft ons meer dan ooit bewust gemaakt van het belang van goede hygiëne. Maar wat weet jij eigenlijk over dit onderwerp? Test je kennis over hygiënisch werken in tijden van corona én in het algemeen.

Autisme

Van de psychiatrie tot in de wijk en van de jeugd- tot de ouderenzorg; overal kun je te maken krijgen met patiënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Wat weet jij van dit onderwerp? Doe de test!

Nachtwerk

Nachtdiensten horen bij het werken in de zorg. Maar dit heeft wel invloed op je bioritme, je stofwisseling, je gezondheid en je gedrag. Weet jij welke invloed het werken in de nachtdienst heeft op je (eet)gedrag en je gezondheid?

Mondzorg

Een slechte mondgezondheid heeft effect op de rest van het lichaam. Toch krijgt de mondzorg in de ouderenzorg vaak onvoldoende aandacht. Wat weet jij van dit onderwerp?

Gyneacologie

Gynaecologie is de specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met organen en ziekten die specifiek zijn voor vrouwen. Wat weet jij van dit vakgebied?

Kanker

Of je nu als oncologieverpleegkundige in een ziekenhuis of als verzorgende in een verpleeghuis werkt; overal kun je te maken krijgen met patiënten met kanker. Wat weet jij over deze ziekte en de behandeling?

Grensoverschrijdend gedrag

Als verpleegkundige of verzorgende kun je te maken krijgen met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld agressie. Hoe ga je er mee om? Toets jouw kennis over 'lastig' gedrag.

Tuchtrecht

Als verpleegkundige of verpleegkundig specialist val je onder de Wet BIG. Een van de onderdelen van de Wet BIG is het tuchtrecht. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar wat weet jij eigenlijk van het tuchtrecht?

VIES!

Het verzorgen van wonden behoort tot de basiszorg. Je komt het dan ook in alle zorgsectoren tegen. Maar de ene wond is de andere niet. Wat weet jij over de verzorging van wonden?

Wie is verantwoordelijk?

Wie is verantwoordelijk als een ICT-systeem niet werkt waardoor jij je vak niet goed kunt uitoefenen? Naar wie ga je als je werk fysiek te zwaar voor je is geworden? Veranderingen in je werk, wie is verantwoordelijk?

Leertypen

Er is een nieuw protocol beschikbaar gekomen voor jouw werk, of je moet aan de slag met een nieuw apparaat. Hoe ga jij aan de slag? Duik je meteen in alle informatie of zoek je iemand aan wie je wat kunt vragen?

Samenwerken

Per jaar komen er in de zorg elfduizend nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden bij. Velen zijn jonger dan 35 jaar. Met verschillende generaties in een team goed samenwerken kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dat aan?

Eenzaamheid

In de praktijk word je als verpleegkundige of verzorgende vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Eenzaamheid is een breed maatschappelijk probleem. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder? En hoe ga je ermee om?

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.