Kennisinstituut V&VN

Het Kennisinstituut V&VN is er voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten uit álle sectoren. Het Kennisinstituut V&VN ontwikkelt kennis en bundelt beschikbare kennis en gaat ervoor zorgen dat de laatste inzichten uit de wetenschap én praktijk snel, eenvoudig en toegankelijk online te raadplegen zijn.

Verzorgende En Verpleegkundige In Gang Met Telefoon
Verzorgende Wijk Man Kijkt In Camera
Nieuw: Kennisplatform

Het Kennisinstituut V&VN heeft begin juli 2024 het Kennisplatform gelanceerd. Dit wordt de centrale plek voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten om kennis uit richtlijnen online te raadplegen. Deze kennis is samengevat in eenvoudig te raadplegen tools, zoals samenvattingskaarten, infographics en video’s. Het Kennisplatform gaat live met 37 V&VN-richtlijnen die we op een nieuwe manier presenteren. De komende jaren blijft het Kennisplatform in ontwikkeling met nieuwe inhoud en functionaliteiten. Kom je verbeterpunten tegen? Stuur een e-mail of meld je aan voor de klankbordgroep via Kennisinstituut@venvn.nl. Jouw ervaring helpt ons enorm.

Naar Kennisplatform
Verzorgenden Luisterend In Overleg Of Overdracht
Welke kennis heb jij nodig?

Of je nu werkt in het verpleeghuis, het ziekenhuis, de wijk, de ggz of bij de GGD: jij weet als geen ander wat er speelt in jouw vakgebied. Goede en toegankelijke zorg vraagt de komende decennia meer dan ooit om oplossingen van verzorgenden en verpleegkundigen. Eind 2023 hield het Kennisinstituut V&VN een grote achterbanraadpleging om te bepalen welke kennis jullie nodig hebben of missen. Mede op basis van jullie inbreng ontwikkelt het Kennisinstituut V&VN nu de eerste kennis- en ontwikkelagenda voor het volledige verzorgende en verpleegkundige vakgebied.

Meer over de raadpleging
Beeld Mijn V Vn Social
Richtlijnen

Richtlijnen helpen bij vakinhoudelijke knelpunten waar jij in jouw werk mee te maken krijgt. Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis. En minstens zo belangrijk: op ervaringen en expertise uit de praktijk. En natuurlijk op ervaringen van zorgvragers. Richtlijnen worden ontwikkeld vóór en dóór zorgprofessionals. Richtlijnen helpen jou om keuzes te maken voor de juiste zorg. Ze zijn, kortom, bedoeld om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Bekijk richtlijnen V&VN
DSC9837

Werken bij het Kennisinstituut V&VN

Bij het Kennisinstituut V&VN bundelen we krachten om onderbouwde kennis voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten te ontwikkelen en toegankelijk te maken. Op het landelijk bureau in Utrecht werken we dagelijks met veel energie aan het realiseren van onze doelen. Wil jij hieraan bijdragen? Ontdek onze vacatures.

Contact met het Kennisinstituut

Een vraag of opmerking aan het Kennisinstituut? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier. We streven ernaar om binnen vijf werkdagen te reageren.

* Verplichte velden

Contact

Kennisinstituut V&VN info