Richtlijnen: waarom zijn ze handig en wat doet V&VN?
Richtlijnen helpen bij knelpunten waar jij in jouw werk mee te maken krijgt. Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis. En minstens zo belangrijk: op ervaringen en expertise uit de praktijk. En natuurlijk op ervaringen van zorgvragers. Richtlijnen helpen jou om keuzes te maken voor de juiste zorg. Ze zijn, kortom, bedoeld om de kwaliteit van zorg te verbeteren.
Richtlijnen worden ontwikkeld vóór en dóór professionals. V&VN heeft een coördinerende rol. Bij het ontwikkelen van richtlijnen. Maar ook bij het zorgen dat richtlijnen worden toegepast ("implementatie").
Ook jij kunt een bijdrage leveren! Wij zijn regelmatig op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die willen meehelpen. Ben je geïnteresseerd? Houd dan de website en nieuwsbrieven in de gaten.

Dien jouw voorstel of idee in!
Heb je een goed idee voor een nieuwe richtlijn? Of een voorstel om verpleegkundigen en verzorgenden te helpen een richtlijn in de praktijk te gebruiken?
Laat het ons weten! Klik op de knop hieronder, vul het formulier in en stuur het per email naar: richtlijnen@venvn.nl.
actueel
Alle nieuws- 17 november 2020
- Nieuwsbericht
- Richtlijnen en protocollen
- 9 oktober 2020
- Nieuwsbericht
- Richtlijnen en protocollen
- 26 augustus 2020
- Nieuwsbericht
- Richtlijnen en protocollen
SKILZ van start met ontwikkeling kwaliteitstandaarden langdurige zorg
De Stichting KwaliteitsImpuls Langdurige Zorg (SKILZ) is een samenwerkingsverband tussen Verenso (specialisten ouderengeneeskunde), NVAVG (artsen verstandelijk gehandicapten) en V&VN (verpleegkundigen en verzorgenden).
SKILZ werkt aan het continu en structureel verbeteren van de kwaliteit van de langdurige zorg. Na een periode van opbouw van de organisatie, is SKILZ inmiddels gestart met de ontwikkeling van een aantal kwaliteitsstandaarden en gaan ze aan de slag met een doorontwikkel- en onderzoeksagenda.
Rapport Werkpakket 2 van de Programmeringsstudie is opgeleverd
In deze inventarisatiestudie is gekeken welke kwaliteitsstandaarden er al zijn voor verpleegkundigen en verzorgenden en voor welke onderwerpen er nog geen kwaliteitsstandaarden zijn. Er was hierbij specifiek aandacht voor de wijkverpleging. De studie maakt deel uit van het bredere project ‘Programmeringsstudie Ontwikkeling Kwaliteitsstandaarden 2019-2022: Wijkverpleging’.
Lees hier het artikel van het NIVEL over dit rapport
Lees hier meer over de programmeringsstudie
Contactgegevens Programmabureau Kwaliteitsstandaarden

