You are here:

V&VN Magazine

Banner Magazine 2023 1

V&VN Magazine

V&VN Magazine is hét verenigingstijdschrift voor alle 105.000 leden van V&VN. Vier keer per jaar valt er een themanummer op de mat, vol actuele onderwerpen, prikkelende vakinhoud en ervaringen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Onderaan deze pagina vind je het archief en het meest recente nummer.

Meedenken?
Heb je een goed onderwerp voor een artikel of een thema voor V&VN Magazine? Laat het ons weten via redactie@venvn.nl.

Niet ontvangen?
Zijn je gegevens veranderd of heb je het magazine niet ontvangen? Pas dan je gegevens aan in Mijn V&VN of stuur een mail naar info@venvn.nl en we zoeken het voor je uit!

Adverteren
V&VN biedt mogelijkheden aan tot adverteren in:

  • V&VN Magazine, hét verenigingstijdschrift van V&VN met een oplage van 105.000
  • V&VNieuws, de wekelijkse digitale nieuwsbrief van V&VN

Meer weten? Ga direct naar de tariefkaart voor advertenties. Neem voor meer informatie contact op met Cross Media Nederland via T (010) 742 10 20.

Archief 2023

“Dat we allemaal verschillend en anders mogen zijn, maakt het leven alleen maar mooi”, vindt verpleegkundige en teamcoach Meryem Donks (41). Ze staat op de cover van deze wintereditie van V&VN Magazine, met als thema diversiteit en inclusie. Kwaliteit van zorg staat voor haar voorop, maar met respect voor andere normen en waarden. Of die nu worden ingegeven door de islam of het christelijk geloof.

Hoe gastvrijer, diverser en representatiever de verpleegkunde is, hoe breder we ons vak kunnen ontwikkelen en hoe beter we kunnen aansluiten bij al onze patiënten en cliënten. Daarom zet het Mannen Netwerk Verpleegkunde zich in voor meer mannen in de zorg en zijn wijkverpleegkundige Hanneke (65) en kinderverpleegkundige Nienke (26) het hartgrondig met elkaar eens dat jong en ouder in een team elkaar versterkt. Lees in deze editie ook het interview met verpleegkundig specialist Peragaseni Sellappah (31), die vertelt wat het met je doet als je wordt gediscrimineerd.

"Gelijk na de hbo-v wist ik al dat ik mijn eigen verpleegkundig handelen beter wilde leren beargumenteren, onderbouwen of verbeteren", vertelt Hanneke Rasing in de rubriek 'Lid sinds'. Ze is inmiddels verpleegkundig onderzoeker in het Isala in Zwolle en staat op de cover van deze najaarseditie van V&VN Magazine. Het thema: Kennis in praktijk.

In dit nummer vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hoe zij werken volgens de laatste inzichten uit de wetenschap en de praktijk, én op basis van positieve ervaringen en wensen van cliënten, patiënten en bewoners. Ook wel evidence based practice genoemd.

Soms besluiten we om – een tikkeltje rebels, maar altijd met oog voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor de patiënt – ons dagelijks werk over een andere boeg te gooien. Of we pakken een leidende rol in het zorgproces, zoals Chief Nursing Officer Elfi Rookhuizen. Zij staat op de cover van het zomernummer van V&VN Magazine.

In de tweede editie van 2023 vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hoe zij ‘anders werken’. Ze benoemen de knelpunten die ze hebben ervaren, maar vooral de positieve resultaten. Want de verpleegkundige manier van werken werkt!

Wat er moet veranderen in de zorg voor kwetsbare ouderen om hun veiligheid te vergroten? Meer personeel! En een zorgplan moet altijd up-to-date zijn”, zegt verzorgende IG Younes Saban. Hij werkt als zzp'er in de ouderenzorg en staat op de cover van deze voorjaarseditie van V&VN Magazine, met als thema veiligheid.

In het eerste nummer van 2023 vertellen verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten uit verschillende zorgsectoren over manieren om de patiëntveiligheid te vergroten. Drie zorgprofessionals delen hun aangrijpende ervaring met een onveilige werksituatie. Lees ook over de veilige vrijheid van mensen met dementie in de verpleeghuizen van TanteLouise.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)