You are here:

V&VN Magazine

201905 Cover Mag

V&VN Magazine

V&VN Magazine is hét verenigingstijdschrift voor alle 105.000 leden van V&VN. Vier keer per jaar valt er een themanummer op de mat, vol actuele onderwerpen, prikkelende vakinhoud en ervaringen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Onderaan deze pagina vind je het archief en het meest recente nummer.

Meedenken?
Heb je een goed onderwerp voor een artikel of een thema voor V&VN Magazine? Laat het ons weten via redactie@venvn.nl.

Niet ontvangen?
Zijn je gegevens veranderd of heb je het magazine niet ontvangen? Pas dan je gegevens aan in Mijn V&VN of stuur een mail naar info@venvn.nl en we zoeken het voor je uit!

Adverteren
V&VN biedt mogelijkheden aan tot adverteren in:

  • V&VN Magazine, hét verenigingstijdschrift van V&VN met een oplage van 105.000
  • V&VNieuws, de wekelijkse digitale nieuwsbrief van V&VN

Meer weten? Ga direct naar de tariefkaart voor advertenties. Neem voor meer informatie contact op met Cross Media Nederland via T (010) 742 10 20.

Archief 2021

V&VN Magazine: Verzorgenden

In het laatste nummer van 2021 staan verzorgenden centraal. "Ik vind mijn vak het mooiste dat er is. Maar ik denk ook: hoe lang houden we dit vol met z'n allen?", zegt Loes van Koolwijk. Verder vertelt het bestuur van V&VN Verzorgenden over de toekomst van het beroep én waarom het belangrijk is dat verzorgenden zich verenigen.

V&VN Magazine: Samen beslissen

In deze editie van V&VN Magazine vertellen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten over hun ervaringen met samen beslissen. "‘We besloten samen dat de zorg wat minder kan."

V&VN Magazine: Herstel

"Het liefst wil ik mijn oude leven terug", zegt Sylvia Brull. In deze editie van V&VN Magazine vertellen verpleegkundigen en verzorgenden over hun eigen herstel. Ook kijken we naar de stand van zaken in de ziekenhuizen, verpleeghuizen, wijk en ggz. Hoe gaat het? En wat is er nodig om te herstellen?

V&VN Magazine: #baasineigenvak

Hoe zorg je er voor dat er naar onze beroepsgroep wordt geluisterd? In aanloop naar de Dag van de Verpleging vertellen verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in deze editie van V&VN Magazine hoe zij de zorg verbeteren door hun stem te laten horen.

V&VN Magazine: Dilemma

In V&VN Magazine vertellen verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten over hun corona-dilemma's. Sanna Elkadiri werd begin dit jaar als eerste in Nederland gevaccineerd. Hoe kijkt ze daarop terug? En we spreken Bianca Buurman, de nieuwe voorzitter van V&VN. Wat zijn haar plannen en ideeën?

Archief 2019

V&VN Magazine: Preventie

Als er één beroepsgroep is die zich bezighoudt met preventie, dan is het wel de groep verpleegkundigen en verzorgenden. Uit een peiling van V&VN blijkt dat 45% niet toekomt aan preventieve taken. Waar loop je nog meer tegenaan? Meer vragen over preventie in deze editie van V&VN Magazine.

V&VN Magazine: Vrouw met speciale bijlage 'Hoe nu verder na Wet BIG-II?'

Het wetsvoorstel BIG-II en de daarbij behorende overgangsregeling leidden tot een hete zomer. Inmiddels blijkt uit de ledenpeiling dat er geen meerderheid is voor de Wet BIG-II en is het wetsvoorstel van de baan. Maar hoe nu verder? Lees erover in de special in het hart van V&VN Magazine.

V&VN Magazine: E-health

Van het elektronisch zorgdossier tot VR-brillen en zorgrobots; techniek is volop aanwezig in de zorg. In deze editie van V&VN Magazine komen zowel de successen als de uitdagingen op het gebied van e-health aan bod.

V&VN Magazine: Kanker

De cijfers liegen er niet om: één op de drie mensen krijgt ooit kanker. Het is dan ook niet gek dat veel verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in hun werk met deze ziekte te maken krijgen

V&VN Magazine: De verandering

Verpleegkundigen en verzorgenden rennen zich de longen uit hun lijf om hun vak zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen. Stilstaan? Daar is vaak geen tijd voor. Toch vragen we iedereen om op de Dag van de Verpleging stil te staan bij de zorg.

V&VN Magazine: Intiem

In deze editie van V&VN Magazine verdiepen we ons in al deze aspecten van intimiteit en vertellen verpleegkundigen en verzorgenden over hun negatieve én positieve ervaringen.

V&VN Magazine: Leren

In deze editie van V&VN Magazine vertellen zorgprofessionals over hun dromen, ambities en briljante mislukkingen. Verder veel (alternatieve) manieren om je kennis op peil te houden.

Archief 2018

V&VN Magazine Special: Wij maken het verschil

Voor deze V&VN special is een speciale website opgezet, klik op de button voor meer informatie!

V&VN Magazine: Jong

Wat drijft de nieuwe generatie verpleegkundigen en verzorgenden? Wat zijn hun verwachtingen en dromen? In deze editie van V&VN Magazine jonge zorgprofessionals aan het woord over prestatiedruk, grenzeloosheid, innovatie en hun liefde voor het vak.

V&VN Magazine: over eenzaamheid

Als je zo dicht bij patiënten komt, zie je vaak als eerste hoe het met iemand gaat. Tegelijk worstelen veel collega’s ermee. Voor eenzaamheid zijn geen kant-en-klare oplossingen. Wat is je verantwoordelijkheid? V&VN-leden vertellen over hun ervaringen.

V&VN Magazine: Schuld

Een collega die te maken kreeg met een tuchtrechtzaak vertelt in dit nummer openhartig over zijn ervaring. Nodig, omdat het goed is om van fouten te leren.

V&VN Magazine: Vies

Een heerlijk nummer vol vieze verhalen van V&VN-leden en veel aandacht voor goede (hand)hygiëne.

V&VN Magazine: Hoeveel invloed heb jij?

“Waarom ik ambassadeur voor mijn vak ben geworden? Ik merkte dat ik al ambassadeur wás. Dat is elke verpleegkundige of verzorgende!”, zegt jeugdverpleegkundige Annemieke Korver (cover) in het nieuwe V&VN Magazine over ‘invloed’.

V&VN Magazine: Roeping of loopbaan?

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten werkten mee aan de ledenraadpleging van V&VN. Alles over salaris, ambitie en carrièremogelijkheden.

V&VN Magazine: De nacht

Als verpleegkundige of verzorgende doe je iets anders dan de rest van Nederland. Je werkt terwijl de rest van Nederland slaapt. In de nacht is de sfeer anders, intiemer. Als de rest van Nederland naar huis is, ga jij aan de slag. Afdelingen zijn donker. Geluid lijkt gedempt. Verpleegkundige Pauline Visser (cover): “In de nacht run ik mijn eigen toko.”

Archief 2017

V&VN Magazine: Pijn

‘Pijnpatiënten hebben soms het idee dat ze gek zijn, dat het tussen de oren zit. Maar dat kan helemaal niet. Die pijn is er echt!’ Dat zegt pijnverpleegkundige Martine Kos (cover) in het nieuwe V&VN Magazine over pijn.

V&VN Magazine: TROTS!

Dé verpleegkundige of verzorgende bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en achtergrond, en overwint zijn eigen obstakels. Maar de trots op wie ze zijn en waar ze nu staan in hun vak, die kennen ze allemaal.

V&VN Magazine: Jong zorgt voor oud

Hoe verleiden we jonge mensen om te kiezen voor de ouderenzorg? In V&VN Magazine de kanjers die kiezen voor dit prachtige vak. En nog veel meer.

V&VN Magazine: de geest

Iedere verpleegkundige of verzorgende krijgt te maken met psychische problematiek, of je nu in de wijk werkt, het ziekenhuis of de verpleeghuiszorg. Daarom staat in deze editie de geest centraal: nieuwe ontwikkelingen, knelpunten en inzichten. En vooral, veel ervaringen van verpleegkundigen en verzorgenden.

V&VN Magazine: torenhoge tijdsdruk

Spanning op de werkvloer. Als verpleegkundige of verzorgende weet je niet beter. Want werken met kwetsbare patiënten is altíjd een uitdaging. V&VN Magazine verkent de positieve en negatieve spanning die komt kijken bij werken in de zorg.

V&VN Magazine over kwaliteit

Kwaliteit in de zorg was nooit eerder zo'n actueel onderwerp. Daarom dit themanummer vol nieuwe ontwikkelingen, dilemma's, ervaringen, inzichten en verhalen van verpleegkundigen en verzorgenden.

V&VN Magazine over de dood

De dood hoort bij ons werk. Daarom dit themanummer vol dilemma's, ervaringen, inzichten en ontroerende verhalen van verpleegkundigen en verzorgenden.

V&VN Magazine over politiek

We beginnen serieus, met een themanummer vol politiek. Want het is menens, kondigt V&VN-voorzitter Henk Bakker aan. Zorg en politiek zijn nooit eerder zo verweven geweest als in deze tijd.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!