De Ledenraad van V&VN: iets voor jou?

  • 12 april 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen

<strong>Er komen door herverkiezing zeven plaatsen vrij in de Ledenraad van V&VN. De Ledenraad heeft een toezichthoudende rol en is een belangrijke schakel tussen de leden en het bestuur. Als je je betrokken voelt bij V&VN en weet wat er speelt in de praktijk, is een plek in de Ledenraad misschien wel iets voor jou.

In de profielschets staat precies wat de voorwaarden zijn om jezelf kandidaat te kunnen stellen. Vanzelfsprekend moet je hart liggen bij het vakgebied van verpleegkundigen en/of verzorgenden. Daarnaast is het van belang dat je met interesse volgt wat de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen zijn die de beroepsgroep raken. De zorg is in beweging en V&VN moet regelmatig strategische afwegingen maken; het is daarom belangrijk dat de Ledenraad inzicht heeft in de politieke en strategische verhoudingen.

Tijd en vergoeding

De Ledenraad van V&VN vergadert vier keer per jaar, maar we vragen je om regelmatig ook andere bijeenkomsten te bezoeken. In totaal kost de Ledenraad je zo’n achttien dagdelen per jaar. Daar staat overigens een onkostenvergoeding tegenover. Leden worden benoemd voor viereneenhalf jaar.

Meer weten?

In de profielschets lees je alle details. Heb je specifieke vragen, mail dan naar Pauline van der Kleijn, onze Bestuurssecretaris.

Aanmelden voor de Ledenraad kan tot 25 juni per mail. Vul dit formulier in en mail het naar: ledenraad@venvn.nl. Als de kandidatenlijst definitief is, kunnen alle leden van V&VN stemmen tot en met de eerste week van september. Daarna volgt de benoeming van de zeven nieuwe leden.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Dit artikel komt uit 2018, reageren middels het formulier is daarom niet meer mogelijk. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.