Kandidaten gezocht: meld je aan voor de Ledenraad van V&VN

  • 21 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
VAR Platform

De Ledenraad van V&VN zoekt versterking! Wil je meebeslissen over de koers van V&VN? Dan is de Ledenraad misschien wel iets voor jou. In dit bericht lees je wat de Ledenraad doet en hoe je je verkiesbaar kunt stellen. Geïnteresseerd? Aanmelden kan tot en met 29 mei. Aarzel niet. Juist nu - na twee jaar coronacrisis - is het belangrijk dat de stem van verzorgenden en verpleegkundigen wordt gehoord.

De Ledenraad is het hoogste orgaan van V&VN en is verantwoordelijk voor de belangrijkste (strategische) beslissingen van de vereniging. Ook houdt de Ledenraad toezicht op het Bestuur van de vereniging. De Ledenraad komt minstens vier keer per jaar officieel bijeen. Daar is een afvaardiging van het verenigingsbestuur bij. Daarnaast komt de Ledenraad regelmatig bijeen om zonder het bestuur van gedachten te wisselen. Ook worden onderwerpen die in de officiële Ledenraad worden besproken, eerst in een kleinere groep voorbereid (bijvoorbeeld in de financiële commissie).

De afgelopen twee jaar was de Ledenraad nauw betrokken bij de veranderingen in het verenigingsbestuur. Inmiddels gaat het gesprek meer over de voornemens van V&VN in de komende jaren. De strategische agenda is hierbij leidend.

Negen plekken

Deze zomer neemt de Ledenraad afscheid van een aantal leden. Hierdoor komen er vanaf september 2022 negen plekken vrij. In de nieuwe Ledenraad is ruimte voor in ieder geval twee verzorgenden, twee verpleegkundigen en twee verpleegkundig specialisten. Om elk lid een gelijke kans te geven, organiseert de Ledenraad deze zomer verkiezingen.

Hoeveel tijd kost het?

De Ledenraad komt tenminste vier keer per jaar bijeen: op een donderdag in maart, juni, september en november. Die bijeenkomsten duren ongeveer twee uur, plus een uur gezamenlijke voorbereiding. Ook wordt er van je verwacht dat je ook deelneemt aan andere activiteiten binnen V&VN, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij verenigingsbijeenkomsten of symposia.

Iets voor jou?

Vind je het leuk om mee te denken en te beslissen over de strategische koers van de vereniging en beschik je over voldoende tijd? Stel je dan kandidaat voor de Ledenraad! Meer informatie over gevraagde competenties vind je in de profielschets. Hieronder vind je het formulier waarmee je je kandidaat kunt stellen. Aanmelden kan tot en met 29 mei.

Vul het aanmeldformulier in

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)