‘Door ons te verenigen kunnen we veel meer bereiken’

  • 24 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Ledenraad

V&VN heeft er twee nieuwe afdelingen bij. De afdelingen Kinderverpleegkunde en Voortplanting, Obstetrie en Gynaecologie (VOG) gaan samen tot Vrouw en Kind. V&VN Verzorgenden was een platform, maar wordt nu een afdeling. Dat heeft de Ledenraad donderdag bekrachtigd. Marita de Kleijne, voorzitter van V&VN Verzorgenden, is blij met het besluit. “We hopen ons nog beter in te kunnen zetten voor al onze leden.”

In totaal zijn meer dan 30.000 verzorgenden lid van V&VN. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van hen zich aansluit bij de nieuwe afdeling, zegt Marita: “We zijn met heel veel. Door ons te verenigen kunnen we veel meer bereiken. Samen laten we onze stem luid en duidelijk horen, zodat er niet over ons wordt gepraat maar met ons.”

“Dat is zó is belangrijk! Verzorgenden zijn immers overal: in de wijk, intramuraal, in het ziekenhuis”, zei bestuurslid Elly Beunk al eerder. “We willen staan voor de beroepsgroep, de verzorgenden een stem en gezicht geven. Zodat de zorginstellingen, de politiek en de media ons nog beter horen en zien. Zodat we binnen V&VN nog zichtbaarder worden.”

Krachten bundelen

De afdelingen Kinderverpleegkunde en Voortplanting Obstetrie en Gynaecologie (VOG) worden samengevoegd tot één nieuwe afdeling: Vrouw en Kind. “Er was altijd al een grote overlap tussen de twee afdelingen”, reageert voorzitter Evi van Gerwen. “We zijn daarom blij dat we met deze nieuwe afdeling onze krachten kunnen bundelen.” Ze deelt het voorzitterschap met Mariska Maat.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)