V&VN na kabinetsbesluit: nu heel snel starten met vaccinatie wijkverpleging

  • 5 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Coronavaccinatie zorgpersoneel
Foto © Koen van Weel (ANP)

De vaccinatie in de wijkverpleging gaat snel van start, ondanks het advies van de Gezondheidsraad. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “Het is goed dat minister De Jonge een eigen afweging heeft gemaakt en heeft geluisterd naar de beroepsgroep. Wel moet de vaccinatie nu echt heel snel van start gaan. We hebben al veel tijd verloren en de Britse variant rukt snel op.”

Bianca Buurman: “We hebben de afgelopen dagen intensief contact gehad met het ministerie. Nu de derde golf op uitbreken staat, is snelle vaccinatie van de wijkverpleging cruciaal. Verder uitstel is onverantwoord, daar is iedereen het over eens. Zorgverleners moeten met de beste bescherming de wijk in. Ook is het belangrijk dat ook de professionals in de verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg en de acute ggz die nog niet zijn gevaccineerd snel een uitnodiging krijgen.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)