Afspraak is afspraak: nu starten met vaccinatie wijkverpleging

  • 3 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundige laat zich vaccineren tegen het coronavirus
Foto © Koen van Weel (ANP)

Stop met het constant aanpassen van de vaccinatiestrategie en begin op 8 februari met de inenting van de wijkverpleging. Deze oproep doet V&VN aan minister Hugo de Jonge. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “Kwetsbare groepen en hun zorgverleners moeten meteen worden gevaccineerd. Als dat niet gebeurt, verwachten we dat in de wijkverpleging het ziekteverzuim snel zal oplopen en dat veel meer ouderen ziek worden als gevolg van corona.”

De Britse variant van het coronavirus neemt snel de overhand en leidt naar verwachting in maart tot een zeer zware besmettingsgolf. Buurman: “We zullen echt alle zeilen moeten bijzetten. Dan helpt maar één ding: de komende weken zoveel mogelijk zorgverleners in de frontlinie prikken. In de wijkverpleging, maar ook de professionals in de verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg die nog niet zijn gevaccineerd.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)