Een maand later: uitnodiging vaccinatie wijkverpleging eindelijk gestart

  • 24 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • M&G Wijkverpleegkundigen
ANP 428174483
Foto © Sem van der Wal (ANP)

Eerder was de afspraak volgens de vaccinatiestrategie van VWS 8 februari. Dat werd later half februari. Vandaag, eind februari, is eindelijk een start gemaakt met het uitnodigen van verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging voor een vaccinatie. De eerste prikken worden vanaf 8 maart gezet.

“Er is kostbare tijd verloren gegaan,” zegt V&VN-voorzitter Bianca Buurman. “Het aantal besmettingen gaat weer omhoog door de opkomst van de Britse coronavariant. De derde golf staat voor de deur, daar moeten we ons zo goed mogelijk op voorbereiden. Het vaccineren van de verzorgenden en verpleegkundigen die de zorg in de wijk draaiende houden is hierbij cruciaal. Het is nu zaak om veel haast te maken. We kunnen ons niet veroorloven nog meer tijd te verliezen.”

Uitnodiging via werkgever

De uitnodiging voor de vaccinatie en bijbehorende informatie volgt via je werkgever. Met die uitnodiging kan de eerste groep zorgprofessionals in de wijkverpleging vanaf donderdag 25 februari  een afspraak maken bij de GGD. De eerste vaccinaties vinden plaats vanaf 8 maart. Om lange wachttijden te voorkomen wordt de uitnodiging komende week in groepen verstuurd en is het callcenter van de GGD ook in het weekend bereikbaar.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)