Oproep aan kabinet: vaccinatieachterstand zorgprofessionals nu snel inlopen

  • 9 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • V&VN Algemeen
Coronavaccinaties in het ziekenhuis
Foto © Rob Engelaar (ANP)

Er moet eindelijk een versnelling komen in de vaccinatie van zorgpersoneel. Dat stellen V&VN, NFU, NVZ en de FMS vandaag in een brief aan het kabinet. Het inlopen van de vaccinatieachterstand onder zorgverleners is cruciaal om de personeelscapaciteit in de zorg zoveel mogelijk overeind te houden. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “Een groot deel van de zorgprofessionals is nog niet ingeënt. Het tempo moet écht omhoog.”

“In de ziekenhuizen is maar 17% van de zorgverleners gevaccineerd. Ik vind dat schokkend. Er liggen steeds meer COVID-patiënten op de IC’s en de verpleegafdelingen. En ook de druk op de wijkverpleging en andere onderdelen van de zorg neemt toe. Het vaccineren van zorgprofessionals loopt verschrikkelijk achter op schema. Het ziekteverzuim in de zorg stijgt en dat kunnen we ons niet permitteren. Het is tijd om door te prikken.”

Klik hier voor de brief van V&VN, NVZ, NFU en FMS aan het kabinet.

Updates 16 april 2021:
- Ziekenhuispersoneel krijgt Pfizer-vaccin als Janssen niet doorgaat.
- Wijkverpleging kan vanaf zondag 18 april weer bellen voor vaccinatieafspraak.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)