V&VN Magazine: Jong zorgt voor oud

  • 7 september 2017
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201706 Cover Mag

Hoe verleiden we jonge mensen om te kiezen voor de ouderenzorg? In V&VN Magazine de kanjers die kiezen voor dit prachtige vak. En nog veel meer…

In dit nummer:

‘In de ouderenzorg is leeftijd onbelangrijk’
De jonge wijkverpleegkundige Esmée en verzorgende Martijn kozen met hart en ziel voor de ouderenzorg

‘We zien het effect bij de bewoners’
Verzorgenden Janneke en Rilana vertellen wat ze in de praktijk doen met de ervaringen uit de Participatiekliniek van V&VN.

Omdat het altijd beter kan
Zorgorganisatie opella gebruikt Zorgkaart Nederland actief om de zorg te verbeteren. “Laat mensen maar zeggen wat niet goed gaat, dan kunnen we ermee aan de slag.”

Kloof tussen ziekenhuis en thuis dichten
Kersverse hoogleraar acute ouderenzorg èn verpleegkundige Bianca Buurman wil de ouderenzorg anders inrichten.

Oprecht contact
Verzorgende Anne fotografeerde haar cliënten: “In het normale leven proberen mensen zich beter voor te doen of schamen ze zich. Bij dementie valt dat allemaal weg en kun je op een oprechte manier contact maken.”

Hokjesgeest
Het pad van de oudere patiënt loopt dwars door alle huidige hokjes van de verpleeghuiszorg, de wijkzorg en de ziekenhuiszorg heen. Elk hokje heeft een eigen bekostiging. Wanneer gaan we nu eens ècht van systemen naar mensen, vraagt V&VN-lobbyist Francis Bolle zich af.

‘Opeens leefde ik in een onbeheersbare, onveilige wereld’
Toen Zainab Osman op haar negentiende als vluchteling naar Nederland kwam, wist ze één ding zeker: ik wil de zorg in. Nu is ze verzorgende ig.

De kunst van het verleiden
Gerben Jansen is casemanager dementie. “Het is mijn taak mensen te verleiden tot noodzakelijke zorg.”

Douchen zonder gevecht
Het draaide keer op keer op een agressie-aanval uit als de demente bewoner Klaas moest worden gedoucht… Behalve als verzorgende Mitha hem hielp.

En nog veel meer...

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)