Top 5 artikelen van uit het V&VN Magazine

  • 27 december 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Cover Schuld

5 artikelen uit V&VN Magazine 2018 die je niet wil missen!

V&VN Magazine 7 2018: Jong

Studenten bezwijken onder prestatiedruk, kopten kranten deze zomer. Hoe zit dat in de zorg? Arjo Verheijen, Anniek Hogenkamp en Danna Elmalah van het platform V&VN Jong Professionals, herkennen dit maar al te goed. "Je kunt jezelf heel makkelijk verliezen in je studie, het vraagt kracht dat niet te laten gebeuren." Lees verder.

V&VN Magazine #7-2018 – Jong

VenVN Magazine 4 2018: Vies

Een doorgewinterde verpleegkundige of verzorgende vindt niets meer vies… toch? Uit de V&VN-ledenpeiling over hygiëne blijkt dat we allemaal dingen tegenkomen waar we nooit aan kunnen wennen. In zo’n situatie wil je alles doen om respectvol met je patiënt om te blijven gaan. Deze tips geven je collega’s. Lees verder.

V&VN Magazine #4-2018 - Vies

V&VN Magazine 5 2018_Schuld

Aangeklaagd worden en moeten verschijnen voor de medische tuchtrechter. Het is de nachtmerrie van menig zorgverlener. Verpleegkundige Martin overkwam het, nadat een patiënt tijdens zijn dienst was overleden. “Je voelt je net een crimineel. En thuis vroeg mijn zoontje: Moet je nu naar de gevangenis, papa?” Lees verder.

V&VN Magazine #5-2018 - Schuld

V&VN Magazine 2 2018_Carrière

Een zeer krappe arbeidsmarkt heeft één voordeel: je hebt wat te kiezen. Niets houdt je tegen om de mogelijkheden te verkennen van een beter salaris, opleidingskansen en andere interessante functies. Onderhandelen dus. Maar hoe pak je dat aan? Tips van verpleegkundigen en verzorgenden uit onze ledenpeiling over carrièremogelijkheden. Lees verder.

V&VN Magazine #2-2018 – Carrière

V&VN Magazine 6 2018: Eenzaamheid

“De datum dat zijn maatje komt, schrijf ik speciaal voor hem op een briefje. Daar kijkt hij dan voortdurend naar: die dag is zíjn vriend er weer, voor hem alleen, om samen iets leuks te doen.” Loraina Vangangelt is verpleegkundige en persoonlijk begeleider van oudere bewoners met een psychiatrische achtergrond. Ze komt ‘heel erg veel eenzaamheid’ tegen. Het Maatjesproject biedt soelaas. Lees verder.

V&VN Magazine #6-2018 - Eenzaamheid

Reageren is niet meer mogelijk

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)