V&VN Magazine: Jong

  • 18 oktober 2018
  • V&VN magazine
  • V&VN Algemeen
Banner Magazine
201807 Cover Mag

Wat drijft de nieuwe generatie verpleegkundigen en verzorgenden? Wat zijn hun verwachtingen en dromen? In deze editie van V&VN Magazine jonge zorgprofessionals aan het woord over prestatiedruk, grenzeloosheid, innovatie en hun liefde voor het vak.

In dit nummer

Studenten onder druk
Studenten bezwijken onder prestatiedruk, kopten kranten deze zomer. Hoe zit dat in de zorg? Arjo, Anniek en Danna van het platform V&VN Jong Professionals herkennen dit maar al te goed.

‘We moeten studenten beter behoeden voor stress’
Ellen Bakker doet onderzoek naar wat de oorzaken zijn van de grote vertraging en uitval van studerende en startende verpleegkundigen en hoe we deze uitval kunnen verminderen.

Jonge honden
Grenzeloos, ambitieus en een tikkie eigenwijs. Wat kenmerkt de jonge verpleegkundigen en verzorgenden? En hoe kijken zij naar hun eigen generatie? Aan het woord: verpleegkundige Melanie, verzorgende Julian en verpleegkundig specialist Nikki.

‘Ik wilde niet op de eerste dag van mijn stokje gaan’
Een afstervende teen leerde verzorgende IG en hbo-v student Eefje (op de cover) op haar eerste stagedag dat ze nooit moet gaan werken met een lege maag.

‘Als verpleegkundige ben ik nog een groentje’
Barry maakte na twintig jaar de overstap van fysiotherapeut naar verpleegkundige. “Ik leer zo veel van die meiden.”

Twijfelende ouders
De vaccinatiegraad in Nederland daalt snel. Jeugdverpleegkundigen Maja en Marli gaan met de twijfelende ouders in gesprek. “Ik benadruk het belang van groepsimmuniteit: je doet het voor je kind, maar ook voor andere kinderen.”

Als een kind niet meer beter wordt
Annette van het Emma Thuisteam helpt ouders met het organiseren van zorg en het regelwerk, zodat ouders zich kunnen richten op hun kind in de laatste fase van het leven.

‘Ze had al die tijd mijn nummer bewaard’
Jeugdverpleegkundige ambassadeur Ester Spans breekt een lans voor haar vakgebied. “Mensen openen hun hart omdat je soms de vragen stelt die niemand anders stelt. ”Ik wil bereiken dat ouders en broertjes en zusjes waardig afscheid kunnen nemen.”

Kind met zware psychische klachten wacht lang op zorg
Het duurt vaak te lang voor kinderen met zware psychische klachten zorg krijgen. Verpleegkundig specialist Richard Vijverberg vertelt over de gevolgen.

Te dichtbij
De terminale cliënte die wijkverpleegkundige Esmée verpleegde, bleek een bekende van haar te zijn. En dat viel de pas afgestudeerde Esmée zwaarder dan gedacht.

Dat en nog veel meer in de Jong-special van V&VN Magazine!
Het V&VN Magazine ligt vrijdag 19 oktober bij alle leden in de brievenbus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)