Richtlijn Mantelzorg

  • Richtlijn V&VN
Deze richtlijn is geautoriseerd door V&VN

De besturen van de betrokken V&VN-afdelingen en andere betrokken partijen hebben inhoudelijk akkoord gegeven. Op basis van dit akkoord heeft het bestuur van V&VN de definitieve versie geautoriseerd.

Richtlijn Mantelzorg

Deze richtlijn is voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen of te verminderen.

V&VN Arboverpleegkundigen, V&VN Verzorgenden, V&VN Geriatrie &
Gerontologie, V&VN Verpleegkundig Specialisten, V&VN Maatschappij & Gezondheid – vakgroep Wijkverpleegkundigen, V&VN Maatschappij & Gezondheid – vakgroep Jeugdverpleegkundigen zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze richtlijn.

Eigenaar: V&VN
Jaar van uitgifte: 2021

Richtlijn Mantelzorg


Vier nieuwe hulpmiddelen bij implementatie van de richtlijn

Sinds begin september 2023 beschikbaar: vier nieuwe praktische hulpmiddelen die jou helpen om belastbaarheid van zowel de jonge als de oudere mantelzorger in kaart te brengen en het gesprek hierover met hen aan te gaan.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)