Naar de homepage
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
  Actueel   Zoeken
Simone Jansen wint V&VN Zorgaward

De V&VN Zorgaward 2012 is gewonnen door Simone Jansen met het project ‘Lolly bij FTD-patiënten’ Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS reikte, samen met Jenneke van Veen, bestuurslid V&VN, de prijs uit voor een enthousiaste zaal vol verzorgenden op het ministerie van VWS in Den Haag.


Verzorgenden brachten in september hun stem uit op de finalisten. Zowel verzorgenden als de vakjury kozen Simone Jansen met project ‘Lolly bij FTD-patiënten’ tot winnaar van de V&VN Zorgaward. De Zorgaward is de prijs voor het meest vernieuwende project van een verzorgende. Simone is verzorgende bij stichting De Waalboog, locatie Bosweg C in Nijmegen. Zij heeft het lollyproject gestart op de afdeling jong dementerenden. De lolly gebruikt zij bij onrustige en soms ook agressieve bewoners met FTD. Haar idee is dat door sabbelen op de lolly en de daarbij vrijkomende zoete stoffen in de hersenen mogelijk een stof wordt aangemaakt die er voor zorgt dat mensen rustiger worden. Zij past dit met succes toe op haar afdeling. Haar idee wordt momenteel internationaal wetenschappelijk onderzocht.

 

Boordevol inspiratie
De vakjury was onder de indruk van de projecten van de finalisten, die volgens hen de essentie van de zorg raken en ook dit jaar weer boordevol inspiratie zaten. De andere finalisten waren:

  • Metha van Wijk en Petra Filius, verzorgende IG en ex-verzorgende (nu verpleegkundige) bij Magnushof in Schagen met project ‘Alzheimertuin’.
  •  Marita de Kleijne, Maria Martens en Mariëlle Verstegen, verzorgenden bij Pantein, locatie Aldenhorst in Mill met project ‘Waakkoffer voor naastenzorg’.

Bekijk de promofilmpjes van alle finalisten

De jury bestond uit voorzitter Henk Bakker van V&VN, Aad Koster, directeur van ActiZ, Yvonne van Gilse, directeur van LOC Zeggenschap in Zorg, Mieke Hollander, directeur gezondheidszorg van ROC Midden-Nederland en Sietske Posthuma namens TvV, Tijdschrift voor Verzorgenden.
Met de jaarlijkse uitreiking van de V&VN Zorgaward helpt V&VN verzorgenden, helpenden, zorghulpen en studenten om hun goede praktijkvoorbeelden beter over het voetlicht te krijgen. Ook geeft V&VN zo een beter beeld van ontwikkelingen op de werkvloer.

 Gepubliceerd: 29-10-2012
Aantal keer bekeken: 6274


Reactie(s)
Marieke zegt:
Van harte gefeliciteerd, Simone!
29-10-2012 12:16:20

Gerda vd H zegt:
Geweldig Simone! Van harte gefeliciteerd! Met zo'n geweldige ontdekking kon het eigenlijk niet anders dan dat je zou winnen. Wens je heel veel succes met de verdere ontwikkelingen.
29-10-2012 20:19:15

GerdavdH zegt:
Gefeliciteerd Simone, fantastisch gedaan!!
30-10-2012 08:56:37

Melanie zegt:
En terrecht!!! Simone, je hebt het super gedaan meid!! Van harte gefeliciteerd!!! Ik ben trots op je!!! Dikke kus
30-10-2012 12:11:19

Floor zegt:
Jammer collega's jullie waakkoffer is en blijft voor ons een geweldig initiatief. Simone toch gefeliciteerd met het behaalde resultaat
30-10-2012 18:01:34

Yvon v Daal zegt:
Ik feliciteer Simone, met wat wij noemde "de lolly" met het behalen van de zorgaward 2012. Maar dames Meihorst jullie waren/zijn ook super.
1-11-2012 13:17:29

Geef je reactie

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel
Reactie:
CAPTCHA image
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef je reactie

Terug
Simone Jansen wint V&VN Zorgaward

Copyright V&VN 2007-    Reageer   Gebruiksovereenkomst    Privacybeleid       Beheer