Vraag van de maand: Kan ik niet-geaccrediteerde scholing opvoeren in het Register?

  • 17 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

In de maandelijks rubriek ‘De vraag van de maand’ staat een vraag die van belang is voor de hele beroepsgroep centraal. Deze maand gaat het over het opvoeren van scholing.

Ik heb een scholing gevolgd die niet is geaccrediteerd voor het Verpleegkundig Specialisten Register. Kan ik die alsnog opvoeren in mijn portfolio?

Als een scholing niet is geaccrediteerd voor het Verpleegkundig Specialisten Register wordt deze scholing niet automatisch in je portfolio opgevoerd. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de scholing ook niet mee kan tellen voor je herregistratie.

Elders geaccrediteerde scholing

Naast bij- en nascholing die geaccrediteerd is voor het Verpleegkundig Specialisten Register, is het ook mogelijk om zelf ‘elders geaccrediteerde scholing’ op te voeren. Dit is bij- en nascholing die is geaccrediteerd voor een andere beroepsgroep uit de Nederlandse gezondheidszorg, én die heeft plaatsgevonden ná 1 januari 2018. Dus stel dat je een scholing hebt gevolgd die niet is geaccrediteerd voor het Verpleegkundig Specialisten Register, maar bijvoorbeeld wel voor het Kwaliteitsregister V&V, dan kun je deze scholing alsnog zelf toevoegen aan het portfolio. Dit doe je door in je portfolio onder de kop ‘Bij- en nascholing’ te kiezen voor de knop ‘Toevoegen elders geaccrediteerde scholing’. Voeg hierbij alle benodigde informatie toe zoals een bewijs van deelname en een bewijs van accreditatie. Je mag per registratieperiode maximaal 25 uur van de verplichte 100 uur bij- en nascholing invullen met ‘elders geaccrediteerde scholing’. Meer informatie over elders geaccrediteerde scholing lees je terug op de pagina Bij- en nacholing.

Buitenlandse scholing

Het is ook mogelijk om een buitenlandse scholing zelf toe te voegen aan je portfolio via de knop ‘Toevoegen buitenlandse scholing’. Een buitenlandse scholing is een internationale scholing op masterniveau die is geaccrediteerd door een buitenlandse beroepsorganisatie die is erkend door de Accreditatiecommissie van de RSV. Staat de beroepsorganisatie niet in de lijst van erkende organisaties, maar ben je van mening dat deze hier wel voor in aanmerking zou kunnen komen? Dan is het mogelijk om hier een aanvraag voor in te dienen. Hoe je dit precies doet, welke eisen eraan zijn verbonden en overige informatie over het toevoegen van buitenlandse scholing aan je portfolio lees je terug op de pagina Buitenlandse scholing op deze website.

Niet geaccrediteerde scholing

Scholing die helemaal niet geaccrediteerd is, kun je niet opvoeren in je portfolio van het Verpleegkundig Specialisten Register.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)