Waarvoor dient een beleidsregel?

  • 18 november 2019
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Heb je vragen over de eisen voor herregistratie? Vraag je je af of hoe het zit met de regelgeving omtrent registratie of erkenningen? Je vindt deze informatie in de beleidsregels.

Het College Specialismen Verpleegkunde (CSV) stelt de regelgeving op (het Algemeen Besluit), de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) past de regelgeving toe en vertaalt deze in beleidsregels. Beleidsregels zijn praktisch van aard en kun je zien als een soort 'handleidingen'. Iedere beleidsregel omvat een uitwerking van een onderdeel van het Algemeen Besluit. In een beleidsregel staan onder andere de begripsomschrijving, een toelichting, de betreffende procedure en de eisen beschreven.

Wil je bijvoorbeeld weten wat er van je wordt verwacht bij de herregistratie wat betreft deskundigheidsbevordering? In de beleidsregel ‘deskundigheidsbevordering’ vind je informatie over het vereiste aantal uren, waar de deskundigheidsbevordering uit dient te bestaan en hoe je dit kunt aantonen.

Je vindt op onze website per onderwerp de relevante beleidsregels. Ook vind je hier een overzicht van alle beleidsregels. Zo weet je precies wat er van je verwacht wordt.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.