Vooraankondiging: enquête van het Capaciteitsorgaan 

  • 2 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

In het najaar van 2024 start het Capaciteitsorgaan een onderzoek onder Verpleegkundig Specialisten (VS’en). Het onderzoek (een enquête) vormt de basis van de raming van de benodigde (opleidings)capaciteit van VS’en. De raming draagt bij aan het voorkomen van arbeidsmarkttekorten van VS’en, de beheersing van de werkdruk van VS’en en aanverwante beroepen, en aan de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg voor patiënten.

De RSV heeft het verzoek gekregen van het Capaciteitsorgaan om VS’en persoonlijk te benaderen voor deelname aan dit onderzoek. Omdat de input van huidige VS’en essentieel is in dit onderzoek werken we hier graag aan mee. Je ontvangt dan ook via de RSV dit najaar een verzoek tot het invullen van de enquête.  

Het onderzoeksrapport van de vorige uitvraag van het Capaciteitsorgaan geeft een beeld van de vragen die in de enquête kunnen worden gesteld. Klik hier om het rapport in te zien. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)