Toevoegen elders geaccrediteerde scholing

  • 14 december 2017
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Vanaf 1 januari a.s. is het mogelijk scholing om een deel van de verplichte 100 uur bij- en nascholing in te vullen met scholing die is geaccrediteerd voor een andere beroepsgroep, zoals voor medisch specialisten.

Per registratieperiode kun je 25 van de verplichte 100 uur aan bij- en nascholing invullen met elders geaccrediteerde scholing. Het gaat hier dus om scholing die niet is geaccrediteerd door het Verpleegkundig Specialisten Register, maar wel door een andere beroepsgroep in de zorg. Deze mogelijkheid geldt uitsluitend voor scholing die heeft plaatsgevonden vanaf 1 januari 2018, en geldt dus niet met terugwerkende kracht.

Vanaf 1 januari is er een knop beschikbaar in het digitaal portfolio, waarmee je deze scholingen zelf kunt opvoeren. Bij het opvoeren van een elders geaccrediteerde scholing moet er altijd een bewijs van deelname worden toegevoegd. Wanneer de accrediterende organisatie en/of het aantal geaccrediteerde punten/uren niet op het bewijs van deelname staat vermeld, moet tevens een bewijs van accreditatie toegevoegd worden.

De bepaling rond elders geaccrediteerde scholing wordt binnenkort verwerkt in de beleidsregel bij- en nascholing.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.