Specialisme AGZ en jouw AGB-code

  • 25 november 2020
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Wanneer het nieuwe specialisme Algemene Gezondheidszorg (AGZ) wordt ingevoerd in januari 2021, kan dit gevolgen hebben voor jouw AGB-code. Je AGB-code is net als je UZI-pas gekoppeld aan je specialisme in het BIG-register. Of en wanneer je AGB-code moet worden aangepast, verschilt dus per specialisme. We zetten de zaken voor je op een rij.

Belangrijk om te weten is dat je voor het omzetten van je AGB-code naar het nieuwe specialisme zelf geen actie hoeft te ondernemen. Vektis draagt, als beheerder van het AGB-register, zorg voor het omzetten van je AGB-code wanneer je in het nieuwe specialisme AGZ wordt geregistreerd.

Acute en intensieve zorg

Alle verpleegkundig specialisten acute en intensieve zorg bij somatische aandoeningen gaan op 1 januari 2021 automatisch over naar het specialisme AGZ. Voor deze groepen wordt de AGB-code omgezet in de eerste week van januari 2021. Dit wordt gedaan door de organisatie Vektis, die de beheerder is van het AGB-register. Zij sturen alle specialisten hierover bericht.

Preventieve en chronische zorg

Wanneer je geregistreerd staat in de preventieve of chronische zorg bij somatische aandoeningen, moet je eerst een scholingsprogramma volgen. Pas dan kun je registratie in het specialisme AGZ aanvragen. Alle informatie hierover staat in de brochure die je onlangs hebt ontvangen.

Nadat je bent geregistreerd in het specialisme AGZ, wordt dit doorgegeven aan het BIG-register en aan Vektis. Zodra Vektis ziet dat jouw specialisme is omgezet naar AGZ, wordt ook je AGB-code aangepast naar het nieuwe specialisme. Vektis stuurt je hierover een bevestiging.

Geestelijke gezondheidszorg

Het specialisme GGZ blijft onveranderd. Wie in dit specialisme staat geregistreerd, behoudt zijn huidige AGB-code. Er verandert dus niets.

Meer informatie

Mochten er nĂ¡ 1 januari 2021 toch problemen zijn met de omzetting van je AGB-code, neem dan contact op met Vektis, via 030 8008 300 of info@vektis.nl.

Informatie over het nieuwe specialisme AGZ vind je op de themapagina.