Scholingen vanuit LMS direct in Verpleegkundig Specialisten Register

  • 22 februari 2016
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Aanbieders van scholing kunnen vanaf januari 2016 deelnemersregistratie van e-learning en fysieke scholingen geautomatiseerd laten opvoeren in het Verpleegkundig Specialisten Register. Dit kan door informatie over de scholing vanuit een Leer Management Systeem (LMS) door te sturen aan PE-online. V&VN heeft zich hiervoor ingezet, omdat dit de registratielast voor zorgorganisaties vermindert.

Zorgorganisaties gebruiken LMS om opleidingen en ontwikkeling van hun medewerkers in bij te houden. Veel zorgorganisaties bieden ook geaccrediteerde scholingen voor Verpleegkundig Specialisten Register aan. Vanaf nu kan de presentie van deze geaccrediteerde fysieke scholingen, die ingevoerd wordt in LMS, dus automatisch worden doorgegeven aan het Verpleegkundig Specialisten Register. V&VN is blij met deze ontwikkeling omdat deze vraag al leeft sinds PE-online voor het Verpleegkundig Specialisten Register is ingevoerd. Voor e-learning bestond deze mogelijkheid al langer.

PE-online

V&VN maakt voor het Verpleegkundig Specialisten Register gebruik van PE-online, een online pakket voor de administratie van deskundigheidsbevordering. Veel beroepsorganisaties in de zorg maken gebruik van PE-online voor hun register, zoals de KNMG en NAPA. Deze nieuwe service wordt aangeboden door Xaurum, de leverancier van PE-online, en niet door de organisaties die voor accreditatie gebruik maken van PE-Online.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!