Marie-José Willemse nieuwe voorzitter RSV

  • 15 juni 2016
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register
20160615 Mariejose (1)

Marie-José Willemse is door het bestuur van V&VN per 10 juni 2016 benoemd tot voorzitter van de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV). Ze volgt Lies Zuidema op, die de afgelopen acht jaar voorzitter was van de RSV. Onder Lies Zuidema groeide de RSV uit tot een daadkrachtig en professioneel orgaan dat op onafhankelijke wijze uitvoering geeft aan de wettelijke taken rond registratie en herregistratie van verpleegkundig specialisten.

Als voorzitter van de RSV wil Marie-José een bijdrage leveren aan de verdere positieversterking van het beroep van verpleegkundig specialist in het krachtenveld van de gezondheidszorg. ‘Door de professionele kwaliteit van de verpleegkundig specialisten te borgen, levert de registratiecommissie een essentiële bijdrage aan de veiligheid van de patiëntenzorg en de gezondheid van de Nederlandse burger. Dat maakt het voor mij een eer om voorzitter te zijn van de RSV.’

Ervaring

Marie-José Willemse heeft ruime bestuurlijke ervaring. Zij was onder meer directeur van de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool van Amsterdam en directeur van de dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur van de gemeente Haarlemmermeer. Van 2003 tot 2010 was zij directeur van V&VN. Daarnaast bekleedde Marie-José verschillende bestuurlijke nevenfuncties. Momenteel is zij nog lid van de Raad van Toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!