Iris van Bennekom nieuwe voorzitter College Specialismen Verpleegkunde

  • 20 december 2021
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Iris van BennekomIris van Bennekom is de nieuwe voorzitter van het College Specialismen Verpleegkunde (CSV). Het bestuur van V&VN heeft haar afgelopen vrijdag benoemd. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: “We zijn ontzettend blij met de komst van Iris, een zeer ervaren zorgbestuurder. Ze is een groot ambassadeur van het beroep verpleegkundig specialist en zet zich in voor de positionering en ontwikkeling van de verpleegkundig specialist binnen het gehele zorgveld.”

Iris van Bennekom heeft jarenlange bestuurlijke ervaring in de zorg. Ze had de afgelopen jaren onder andere directeurs- en bestuursfuncties bij WilgaerdenLeekerweideGroep, REAKT Groep en De Friesland Zorgverzekeraar. Eerder werkte ze op het ministerie van VWS als directeur Langdurige Zorg en tevens Plaatsvervangend Directeur Generaal en als directeur bij Patiëntenfederatie Nederland. Ook als toezichthouder heeft Van Bennekom de nodige ervaring. Zo is ze onder andere voorzitter van de raad van toezicht bij Agora en is zij lid van de raad van commissarissen bij ONVZ.

Bij WilgaerdenLeekerweideGroep heeft Bennekom de verpleegkundig specialist een centrale rol toebedeeld bij het vormgeven van de ouderenzorg. Buurman: “Daaruit blijkt een duidelijke visie op de inzet van de verpleegkundig specialist, die aansluit bij de uitdagingen die het CSV ziet voor de toekomst van de zorg.”

Iris van Bennekom neemt op 1 januari 2022 het stokje over van Gita Gallé, die sinds 2016 de functie van CSV-voorzitter vervult. Buurman: “We zijn Gita enorm dankbaar voor haar inzet de afgelopen jaren. Ze is van grote waarde geweest voor het CSV, zo is onder haar leiding het nieuwe specialisme AGZ ingevoerd. Daarmee is het aantal specialismen teruggebracht van vijf naar twee: het specialisme AGZ en GGZ. We bedanken Gita en wensen haar alle goeds toe.”