Invoering specialisme AGZ positief geëvalueerd

  • 22 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Verpleegkundig specialisten zijn over het algemeen heel tevreden over de manier waarop het specialisme Algemene Gezondheidszorg (AGZ) is ingevoerd. Dat blijkt uit een enquête die is uitgezet onder alle betrokken verpleegkundig specialisten (VS-en).

98% van de respondenten vonden de communicatie rond de invoering helder en duidelijk. Ook het automatisch omzetten van de oude specialismen Acute en Intensieve Zorg werd door de meerderheid als positief beoordeeld. Uitspraken als ‘een goede ontwikkeling’, ‘het verloopt allemaal erg soepel’ en ‘snelle handeling, goed geregeld’ illustreren dit.

Aantekening in BIG-register

Een aantal VS-en vond de manier waarop het nieuwe specialisme werd aangetekend in het BIG-register onduidelijk. Dat signaal is inmiddels doorgegeven aan de beheerders van het BIG-register. Lees hier meer over in ‘Vermelding specialisme in BIG-register: hoe zit het?’.

Aanvullend scholingsprogramma

De meeste kritische noten kwamen van  de VS-en die geregistreerd waren in de specialismen Preventieve en Chronische Zorg. Voor hen is de impact van de invoering het grootst. Sommigen konden zich niet vinden in de verplichting om een aanvullend scholingsprogramma voor de voorbehouden handelingen te moeten volgen. Daar staat tegenover dat het aanvullend scholingsprogramma uiteindelijk door bijna iedereen als goed georganiseerd en leerzaam is beoordeeld.

Schrijf je nu in!

Sta je geregistreerd in het specialisme chronisch of preventief en heb je het aanvullend scholingsprogramma nog niet gevolgd? Schrijf je dan snel in voor de laatste cursusdagen voor 2021 en 2022. Je vindt de actuele cursusdata op de website van de Hogeschool Utrecht.