In de startblokken voor het nieuwe specialisme AGZ

  • 18 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • VS Register

Op 1 januari 2021 is het zover, dan wordt het nieuwe specialisme Algemene Gezondheidszorg ingevoerd (AGZ). Op dit moment werken we nog aan de allerlaatste punten. Graag informeren we je over een aantal zaken rondom de overgang naar het nieuwe specialisme die belangrijk zijn om te weten.

Tijdelijk geen herregistratie-aanvragen

Vanwege de omzetting naar het nieuwe specialisme AGZ is het vanaf 1 tot en met 8 januari 2021 tijdelijk niet mogelijk om een herregistratie-aanvraag in te dienen. Mocht je registratieperiode tussen 1 en 8 januari 2021 verlopen, dan vragen wij je om vóór 16 januari 2021 je herregistratie-aanvraag in te dienen. 

UZI-pas en AGB-code

Als je gebruik maakt van een UZI-pas, dan dien je na registratie in het specialisme AGZ een nieuwe pas aan te vragen. Als je in het specialisme acute zorg of intensieve zorg staat, kun je dat nu al doen via de website van het UZI-register. Sta je momenteel in het specialisme chronische zorg of preventieve zorg? Dan kun je vanaf het moment dat het nieuwe specialisme AGZ in het BIG-register staat aangetekend een aanvraag voor een nieuwe UZI-pas indienen.

Wat betreft de AGB-code, deze wordt automatisch omgezet naar het nieuwe specialisme AGZ zodra de registratie is aangetekend in het BIG-register. Zie voor meer informatie ook onze website. 

Aanvraagprocedure omzetting

Als je momenteel in het specialisme chronische zorg of preventieve zorg staat geregistreerd, kun je na het volgen van het aanvullend scholingsprogramma omzetting van registratie aanvragen. Dit is vanaf januari mogelijk via een speciaal aanvraagformulier. Vanaf het moment dat je de aanvraagprocedure kunt starten, plaatsen we hier de link naar het formulier.

Bij de aanvraag dien je de eindverklaring die je hebt ontvangen van de Hogeschool Utrecht toe te voegen en akkoord te gaan met de voorwaarden. Let op: een bewijs van deelname is niet voldoende. Je hebt echt een eindverklaring nodig. De aanvraag wordt vervolgens beoordeeld en, indien alles akkoord is, afgerond binnen vijf werkdagen.

Feestelijke start specialisme AGZ

De introductie van het nieuwe specialisme AGZ krijgt op 14 januari een officiële start tijdens het webinar ‘VS AGZ klaar voor de toekomst!’.

Graag nodigen CSV en V&VN VS je uit om hieraan deel te nemen. In het programma wordt er kort teruggeblikt op aanleiding en doel van het nieuwe specialisme, wordt het nieuwe specialisme officieel overgedragen aan de beroepsgroep en is er vooral ruimte voor discussie over de mogelijkheden en kansen die de nieuwe indeling biedt. Deelname aan het webinar is gratis. Ben je geïnteresseerd? Bekijk hier het volledige programma en meld je aan. 

UPDATE 31 december 2020

Vanaf vandaag kun je omzetting van je registratie aanvragen. Dit verloopt via je Mijn V&VN-account. Druk op onderstaande knop, log in en je komt direct op de juiste pagina terecht. Het is ook mogelijk omzetting aan te vragen door in te loggen op je Mijn V&VN-account, te klikken op 'Mijn Registers' en vervolgens te kiezen voor 'Omzetten AGZ'

Aanvragen omzetting registratie naar AGZ