Het opleidingsregister verandert

  • 17 mei 2017
  • Nieuwsbericht
  • VS Register
  • VS Register

Iedere verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios) die na haar opleiding geregistreerd wil worden als VS, moet gedurende haar gehele opleiding in het opleidingsregister hebben gestaan. De systematiek van dit opleidingsregister gaat binnenkort veranderen.

Voor de vios heeft dit een aantal gevolgen. Voor reeds ingeschreven vios wordt de omvang en duur van de opleiding door de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) ingevoerd, waarna de vios dit moet controleren en eventueel aanpassen. Voor de nieuwe vios betekent het dat zij bij hun inschrijving zelf de omvang en de duur van hun opleiding moeten aangeven.

Alle inschrijvingen worden ook weer gecontroleerd door de MANP-opleiding waar de vios haar opleiding volgt.

De invoering van het nieuwe opleidingsregister zal het papierwerk voor de vios en de hoofdopleiders sterk verminderen. Ook verloopt de uiteindelijke registratie als VS na afloop van de opleiding soepeler.
Het nieuwe opleidingsregister wordt naar verwachting in juni operationeel. Alle vios ontvangen tegen die tijd een e-mail met uitleg en instructie over het vernieuwde opleidingsregister.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.